![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie jak to zrobić
![]() Mam na myśli zapisanie rekordu do bazy z jednoczesnym odjęciem liczby 1 od pewnej wartości. Formularz oraz dodawanie do bazy mam zrobione. Wartość od której chce odjąć 1 przechowywana jest w bazie w zmiennej $wartość. Jak to ze sobą połączyć ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok obie opcje są w porządku ale nie o to mi chodziło
![]() Może napisze jeszcze do czego dążę. Tak wiec, mam dwie zakładki 1) dodawanie informacji 2) kredyty. Po zalogowaniu się aby dodać informacje trzeba mieć kredyt. Wiec ludek wchodzi w kredytu klika np na 2, i po namyśle dodaje jeszcze 3 -rekord zostaje dodany do bazy danych w postaci id, id_użyt, login, kredyt. Jak już ma kredyt przechodzi do zakładki nr 1 i tam wielkimi literami jest napisane "Masz 5 kredytów" - czyli może dodać 5 informacji ![]() Zliczanie kredytów odbywa się przez skrypcik poprzez dodanie do siebie rekordów czyli id=1 kredyt=2 i id=2 kredyt=3. Gdy użytkownik dodaje informacje, chce zrobić aby kredyty się odejmowały o liczbę 1, ale żeby się jakoś zapisywały. Po następnym kliknięciu w kredyty nowe dodawały się do tej zapisanej wartości. Może źle to rozwiązałem hmm ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:12 |