![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Przegrzebałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem, chociaż kod wydaje się podobny do tych wklejanych w wielu postach. Wysyłam maila funkcją mail()
Mail dochodzi ale w dziwnej formie. Wpisując maila o treści: bla bla tralalalala dostaję na skrzynkę maila: bla bla\r\ntralalalala W jaki sposób można poradzić sobie z tymi znacznikami żeby poprawnie były interpretowane nowe linie? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, zajac |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Pyskowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje chyba części kodu. Jak masz zdefiniowaną zmienną $eol ?
Wklej funkcję escape_data - to w niej pewnie jest problem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$eol="\n";
Gdzie mogę znaleźć deklarację escape_data ? Ten post edytował zaiac 30.01.2009, 11:53:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Pyskowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Definiowałeś gdziekolwiek tą funkcję (znaczy, czy pisałeś coś takiego jak tu wyżej pokazał Kihol)? Stawiam, że wkleiłeś sobie skądś ten kod bez pełnego zrozumienia jak działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Oto ta funkcja:
Ok - poradziłem sobie. Dla osób mających podobny problem - zmieniłem skrypt na:
Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:46 |