![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejnym problemem dotyczącym moich newsów na własnym CMSie
![]() (1) Nowy news: Piszę newsa wciskając enter co jakiś czas, załóżmy wysyłam takie dane w polu textarea: Pierwsze zdanie. Drugie zdanie. Trzecie zdanie. (2) Wysłanie do bazy Otwieram bazę danych przez PHPMyAdmin a potem przez konsolę - używam zapytania SELECT * FROM news. Dane wyglądają na niezmienione - poprawnie jedno zdanie jest pod drugim w tabeli podglądu danych. Pierwsze zdanie. Drugie zdanie. Trzecie zdanie. (3) Pobranie danych z bazy No i bach! Dane na stronie głównej ignorują znaki końca linii. Pierwsze zdanie. Drugie zdanie. Trzecie zdanie. Jak rozwiązać ten problem? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 5 Dołączył: 31.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, działa, ale jest pewien problem. Pisząc newsa, wszystko jest OK:
Pierwsze zdanie. Drugie zdanie. Trzecie zdanie. Skrypt dodaje do tego znaczniki <br />, na stronie wszystko jest normalnie. Pierwsze zdanie.<br /> Drugie zdanie.<br /> Trzecie zdanie. Ale kiedy znowu edytuję, to nie dość, że mi wyświetla te znaki w oknie edycji, to jeszcze po edycji znowu mi dodaje te znaczniki, więc wychodzi: Pierwsze zdanie.<br /><br /> Drugie zdanie.<br /><br /> Trzecie zdanie. No i nie wiem co z tym zrobić ![]() Czy dałoby się tak zrobić, żeby: 1. W oknie edycji nie pojawiały się żadne znaczniki <br /> 2. Znaki końca linii nie były powtarzane łamiąc linię kilkakrotnie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |