![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam taki skrypcik ktory powinien pobirac z bazy co 5 rekord i laczyc 5 po nim w jeden i dodawac do mowej bazy.
wszystko niby super ale w kazdej petli zaczyna od zerowego rekordu i laczy 5 kolejnych czyli w efekcie dostaje 5 razy to samo. to jest print_r z sql : SELECT * FROM duzo LIMIT 0,5SELECT * FROM duzo LIMIT 5,5SELECT * FROM duzo LIMIT 10,5SELECT * FROM duzo LIMIT 15,5SELECT * FROM duzo LIMIT 20,5 czyli niby wszystko ok!! zmienia sie zapytanie ale w efekcie nie daje czego powinien. czy ktos moze mi powiedziec gdzie jest blad??
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na końcu iteracji daj $a = '';
Edit: set_time_limit(0) - daj na początku skryptu mysql_close() - daj na końcu skryptu Skąd użycie PDO w pętli? Zdecyduj się czy używasz PDO czy funkcji z rodziny mysql_...() Łączysz się niepotrzebnie z bazą danych 2 razy. Ten post edytował EarthCitizen 29.01.2009, 13:05:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
kurde działa a mozesz mi to wytłumaczyc?? w czym to $a= ' '; pomogło?
set_time_limit(0) - daj na początku skryptu mysql_close() - daj na końcu skryptu Skąd użycie PDO w pętli? Zdecyduj się czy używasz PDO czy funkcji z rodziny mysql_...() Łączysz się niepotrzebnie z bazą danych 2 razy. jednym polaczeniem pobieram dane z jednej tabeli a drugim wysylam do drugiej tabeli. Ten post edytował shtoc 29.01.2009, 13:12:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jednym polaczeniem pobieram dane z jednej bazy a drugim wysylam do drugiej bazy. Nie zwróciłem uwagi, że to druga baza, ale to i tak źle robisz, połącz się z dwiema bazami przed pętlą. Cytat kurde działa a mozesz mi to wytłumaczyc?? w czym to $a= ' '; pomogło? Pomogło dlatego, że każda kolejna iteracja dopisywała do już istniejącej zmiennej $a, bo dałeś operator konkatenacji (.=). Tak w ogóle to daj $a = ''; przed pętlą while zamiast przed końcem for, będzie bardziej poprawnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:54 |