Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> mapy google - zasady korzystania
Arek00

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

chciałem umieścić na stronie mapkę z zaznaczonymi nadajnikami naszej bezprzewodowej sieci internetowej na takiej zasadzie jak np. ma to inpost http://inpost.pl/?id=197 . podstrona z mapą jest częścią sklepu internetowego. czytając warunki korzystania z map natrafiłem na zapis:

"Mapy Google, w tym wyniki lokalnego wyszukiwania, mapy i zdjęcia, są udostępniane użytkownikowi tylko do osobistego, niekomercyjnego użytku. Mapy Google są udostępniane użytkownikowi biznesowemu wyłącznie do użytku wewnętrznego i nie mogą być redystrybuowane w celach komercyjnych."

czy to oznacza że ja mogę umieścić taką mapę u siebie na komercyjnej stronie a powyższy zapis odnosi się do osoby przeglądającej tą mapę?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Kamil Jura

-----

Nie. To oznacza, że nie możesz świadczyć usług za ich pomocą i nie możesz brać za to pieniędzy. Informować jak najbardziej możesz, bo temu służą mapy google.

Pozdrawiam

--------------------
Agencja Interaktywna ENERO - Strony www, reklama, identyfikacja wizualna - www.enero.com.pl
+Quote Post
webasek

-----

Najlepiej spytaj google jak to rozumie bo ja uważam, że spokojnie można umieścić tą mapę u siebie tylko nie można pobierać za to opłaty bo czymże jest "użytek wewnętrzny" jeśli właśnie nie wyświetleniem mapy u siebie na stronie? Nawet komercyjnej. Tyle, że za to nie wolno pobierać opłaty. Ale lepiej upewnij się u źródła a najlepiej u prawnika.

Ten post edytował webasek 29.01.2009, 14:26:22

--------------------
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein

Wirtualny Rynek Predykcyjny
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:23