![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, w tematyce php jestem jak to mozna powiedziec kompletnie "zielony"
Dostalem ten skrypt od znajomego, lecz nie umiem niestety zalogowac sie do panelu. Nie mam pojecia gdzie wpisac i co zmienic aby logowanie odbywało sie poprawnie. Prosze oto kod z pliku index.php
Ten post edytował webdice 28.03.2009, 20:23:16
Powód edycji: [erix] kod, to nie cytat; masz tam kilka ładnych przycisków nad polem treści, to z nich korzystaj. Zapraszam do lektury zasad obowiązujących w dziale.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim użycie słowa require powoduje dołączenie do tego skryptu kolejnego pliku. Ty masz ich aż trzy.
Błąd może być np w pliku functions.php. Z tego co widzę skrypt bazuje na bazie danych. Rozumiem, że jakąś bazę posiadasz, tabele i kolumny zgadzają się z tymi opisanymi w skrypcie ? Napisz coś więcej, co to znaczy, że nie możesz sie zalogować ? Jakiś raport błędów ? Pozdrawiam -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 28.01.2009 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Matko boska ...
![]() Ten kod to istny śmietnik ... Do rzeczy, po co tam taki duży IF ? Co do require_once - jeśli ten plik jest wywoływany z innego pliku przez include oraz w tamtym pliku jest już użyte require_once pobierające te same pliki - to najprawdopodobniej przez to nie możesz nic zrobić z tym skryptem. Drugą sprawą jest to, że to nie jest kod tylko śmietnik. Ten kod można było napisać dużo prościej i lepiej - tak, właśnie ![]() Ten post edytował Kamil Jura 29.01.2009, 01:37:14 -------------------- Agencja Interaktywna ENERO - Strony www, reklama, identyfikacja wizualna - www.enero.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale wydaje mi sie ze w pozostalych plikach jest all ok. to zawartosc pliku functions.php
a Tutaj zawartosc pliku lang_pl.php
Baze danych posiadam. tak tabele i klumny zgadzaja sie z opisanymi w skrypcie. Poprostu nie wiem , nie mam pojecia gdzie wpisac moj login i haslo administratora aby sie zalogowac, probowalem w index.php , probowalem w bazie danych jednak zawsze gdy wpisuje klikam zaloguj przenosi mnie spowrotem do logowania tak jakby albo byly zle albo logowanie nie dziala poprawnie. ten 1 plik w 1 moim poscie nazywa sie index.php i mam go w folderze admin . przed folderem admin rowniez mam plik index.php a oto jego zawartosc :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:02 |