![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z przypisaniem do zmiennej ciągu znaków ( wypisującej tabeli za pomocą foreach'a), ma mi to umożliwić zapisanie danej tablicy do pliku i wysłanie na maila. Oto część kodu, która drukuje mi dane tablicy: Kod <?php $total_price = $i = 0; foreach ( $Cart->getItems() as $order_code=>$quantity ) : $total_price += $quantity*$Cart->getItemPrice($order_code); $a=0; ?> <table><tr><td>model</td><td class="item_name"><?php echo $Cart->getItemName($order_code); ?></td></tr> <tr><td>Ilość</td><td class="quantity center"><input type="text" disabled="on" name="quantity[<?php echo $order_code; ?>]" size="3" value="<?php echo $quantity; ?>" tabindex="<?php echo $i; ?>"/></td></tr> <tr><td>Cena jedn</td><td class="unit_price"> <?php echo $Cart->getItemPrice($order_code); ?> zł</td></tr> <tr><td>Cena łącznie</td><td class="extended_price"> <?php echo ($Cart->getItemPrice($order_code)*$quantity); ?> zł</td></tr> <hr/> </table> <?php $a++; endforeach; ?> <?php echo $zamowienie; ?> <p>Wartosc Twojego zamowienia to: <?php echo number_format($total_price, 2).' + 35 PLN (koszty wysyłki) = '.number_format($total_price,2).' PLN'; ?></p> Może ktoś wie jak inaczej to zrobić...aby wyniki wysyłało na maila? Z góry dzięki, pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiałem czego potrzebujesz.
Ciągi przypisuje się poprzez .= Może Ci się przydać funkcja ob Maila wysyła się funkcją mail |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem masz, ale ze znajomością składni PHP...
Cytat foreach ( $Cart->getItems() as $order_code=>$quantity ) : ... $a++; endforeach; natomiast Cytat Może ktoś wie jak inaczej to zrobić...aby wyniki wysyłało na maila? nie ma żadnego związku z przypisywaniem danych do zmiennych...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:39 |