![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 2 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam do Was pytanie progamiści ![]() Czy macie czasami tak, że wieczorem jak leżycie to nie możecie zasnąć bo samoistnie kombinujecie jakieś rozwiązania algorytmiczne czy coś w tym stylu ![]() Ja zauważyłem u siebie takie coś 3 razy ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja jak jestem przemęczony często nie mogę zasnąc bo jak zamkne oczy rozwiązuje problemy programistyczne z którymi zmagałem się cały dzień. Ale to chyba normalne i nie dowodzi żadnych schorzeń a raczej świadczy o przemęczeniu
![]() Ten post edytował kris2 24.01.2009, 21:33:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stawiam hipotezę, że Wasze sny mają związek z podobnymi nickami.
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 2 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie no co ty, pytam bo takie coś jest strasznie męczące w nocy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja kiedys sie budzilem w wrodku nocy z pomyslem na rozwiazanie problemu. Mialem nawet notes przygotowany blisko lozka zeby nie musiec wstawac do komputera, notowalem co sie przysnilo i kladlem sie spac
![]() ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
A właśnie jak to było z tobą, przez noc wymyślałeś ciekawe rozwiązania?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytajcie sobie dzieci o metodzie Silvy, wtedy moze cos sie wiecej wyjasni.
-------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale czemu niby te dziwne sny tylko przy java?
![]() -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pewnie wielu z Was śni o Brainf... tylko boi się przyznać. ;p
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytajcie sobie dzieci o metodzie Silvy, wtedy moze cos sie wiecej wyjasni. A najlepiej od razu zapiszcie się do sekty... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 17.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najgorsza jest sytuacja wówczas gdy zmagam się z jakimś problemem od dłuższego czasu, nie mogę sobie z nim poradzić i muszę wyjść np do pracy. Wtedy o dziwo pomysł na jego rozwiązanie przychodzi zaraz po wyjściu z domu i wtedy nie mogę się doczekać aż wrócę i sprawdzę, czy miałem rację. Ale zawsze w takim wypadku pierwsze co robię po wejściu do domu, to dłubanie w kodzie
![]() Pozdro dla wszystkich "maniaków" ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Naturalna reakcja mózgu jest nocne (czy raczejw trakcie snu) porządkowanie informacji zgromadzonych w ciągu pory czuwania. Dlatego też, jeśli intensywnie pracujemy nad jakimś zagadnieniem, mózg podczas konsolidacji pamięci natrafi na takie jej fragmenty, które połączone z fazą REM dają takie właśnie efekty.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A właśnie jak to było z tobą, przez noc wymyślałeś ciekawe rozwiązania? Prawde mowiac to nie wiem dlaczego to sie dzialo, dziwnie to zabrzmi ale to bylo cos na wzor koszmaru, niektorzy sie budza w nocy jak im cos sie przysni co potrafi obudzic. No i ja tak mialem, tyle ze zamiast zlych rzeczy snil mi sie kod ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:11 |