![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam od pewnego czasu kilka botów spamuje mi system komentarzy w newsach i blokowanie ip juz nie pomaga, zaczyna mnie to irytować i czuje się bezradny, bo to taka "wałka z wiatrakami" usuwam jeden a za kilka godzin pojawia się 3 inne wpisy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
(nie wiem co jest ale nie działaja znaczniki PHP, wiec pogrubię kod) to kod który odpowiada za generowanie komentarzy przez użytkownika i nie wiem gdzie kod z obrazka by dodać wpis
Powód edycji: dodałem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A o captchy słyszał? HE?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
słyszałem tylko zastanawiam się jak to działa. Czy jak zamieszczę ten skrypt php z generowaniem obrazka "captche" to wystarczy ? Będę musiał wprowadzić jakieś poprawki do komendy WYŚLIJ ? Nie znam się na tych "captchach" i tego pytam tak, będę wdzięczy za udzielenie mi odpowiedzi na ten temat. Pozdrawiam
Planuje zastosować ten system Autoryzacji kodu z obrazka Autoryzacja kodem z obrazka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No przecież tam masz wszystko napisane... Po wysłanie formularza czy wpisany kod przez usera zgadza sie z kodem z sesji ityle.
|
|
|
![]()
|
|
aha czyli to jest coś jak wymagane pole i nie wyśle wiadomości jak nie zostanie wpisana w wolne pole. Ja to tak zrozumiałem
|
|
|
![]()
|
|
Noe ale sprawdz zawartosc tego pola oczywiscie...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:35 |