![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hey
Dostałem możliwość zrobienia wykładu o PHP jako rodzaj zaliczenia przedmiotu na studiach. Chciałbym dosyć krótko, ale merytorycznie pokazać jak to się stało, że PHP z prostego języka / zboru makr przerodził się w ęzyk, w ktorym można programować obiektowo. Wiem, że możliwość taka ["bardzo ułomnie" - jak znalazłem w wielu źródłach] została wprowadzona w PHP3. De facto miały to być tablice asocjacyjne. I tu wszystkie moje mądre ksiązki milczą jak to dokładniej wyglądało. Albo nie umiem szukać, albo google mnie nie lubi, albo już się nie zachowały nigdzie kody PHP3, wykorzystujące tą funkcjonalność języka ![]() Czy ktoś z forumowiczów pamięta może te czasy i ma gdzieś jakieś przkłady? Lub choćby umiałby w kilku słowach opisać co i jak ? ![]() Bardzo dziękuję z góry ![]() Pozdrawiam Patryk yarpo Jar |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz sie balem ze oop w php3 chcesz robic ;D
Sproboj tutaj http://cvs.php.net/viewvc.cgi/php3/doc/ lub w katalogach obok znalezc manual z tamtych czasow. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:34 |