![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuję skryptu do obsługi serwisu z darmowymi domenami.
Coś takiego jak vel.pl , glt.pl itd |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poszukuję skryptu do obsługi serwisu z darmowymi domenami.
a co taki "skrypt" mialby robic?
Coś takiego jak vel.pl , glt.pl itd -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poszukuję skryptu do obsługi serwisu z darmowymi domenami.
Coś takiego jak vel.pl , glt.pl itd Skryptu do subdomen? Wykup konto na nano.pl a potem Kod <? :wink:
mkdir("subdomena", 0666); ?> -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Poszukuję skryptu do obsługi serwisu z darmowymi domenami.
Coś takiego jak vel.pl , glt.pl itd Skryptu do subdomen? Wykup konto na nano.pl a potem Kod <? :wink:mkdir("subdomena", 0666); ?> Koledze chodzi o aliasy. Takiego skryptu raczej gotowego nie znajdziesz, ale to jest moje zdanie. Wez sie juz dzisiaj za pisanie, to niebawem bedziesz mial gotowca ![]() PS Takie trudne do stworzenia to to nie jest ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej o subdomeny, skoro nazywa je domenami...
![]() Cytat Poszukuję skryptu do obsługi serwisu z darmowymi domenami.
Coś takiego jak vel.pl , glt.pl itd ... albo popros admina z blog.pl, prv.pl, of.pl, glt.pl, w.pl, z.pl etc. -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat raczej o subdomeny, skoro nazywa je domenami...
![]() Ludzie dziela sie na tych, ktorzy umieja prawidlowo nazwac pewne rzeczy i na tych ktorzy sie staraja tak czynic. Na PRV.PL (jesli sie nie myle), to dziala to w oparciu o subdomeny(z aliasami)+php+MySQL. Zreszta za bardzo nie mam sie w czym pomylic. Szybko latwo i przyjemnie. -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
|
|
![]()
|
|
Cytat Ludzie dziela sie na tych, ktorzy umieja prawidlowo nazwac pewne rzeczy i na tych ktorzy sie staraja tak czynic.
dziekuje. wnosze, ze bylo to przyznanie sie do bledu. ![]() ok. nie jest to tak wazny temat, by podejmowac dyskusje. zwlaszcza, ze pewny w temacie sie nie czuje. -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Takiego skryptu raczej gotowego nie znajdziesz, ale to jest moje zdanie.
Wez sie juz dzisiaj za pisanie, to niebawem bedziesz mial gotowca ![]() PS Takie trudne do stworzenia to to nie jest ![]() Ciekawi mnie ten temat a nie wiem co jest wymagane aby coś takiego zrobić? Mam jakiś tam serwerek i nie wiem czy był bym w stanie sam to zrobić i czy jest to realne na moim serwerze. Czy potrzebny jest bezpośredni dostęp do serwera DNS? -------------------- -------=] Smoke No Dope
Make Your OWN Web [=------- |
|
|
![]()
|
|
W kazdym razie pewne jest, ze musisz miec wlasny serwer. Podejrzewam, ze nie potrzeba dostepu do DNS. Na wspomnianym nano.pl utworzenie folderu oznacza utworzenie subdomeny, a o ile wiem DNS'y trzebaby restartowac, zeby uzyskac jakiekolwiek zmiany.
-------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W kazdym razie pewne jest, ze musisz miec wlasny serwer. Podejrzewam, ze nie potrzeba dostepu do DNS. Na wspomnianym nano.pl utworzenie folderu oznacza utworzenie subdomeny, a o ile wiem DNS'y trzebaby restartowac, zeby uzyskac jakiekolwiek zmiany.
U mnie utworzenie folderu nie jest równoznaczne z założeniem subdomeny, coś takiego tez ktos musiał napisać ale ja nie wiem jak się za to zabrać. Wiem napewno, że można to u mnie zrobić tylko nie wim gdzie musze dodać wpis (poza utworzeniem katalogu). Jak ktos wie to pleeez cokolwiek, nawet jakies english manuale (chociaż wolał bym cos po polsku). -------------------- -------=] Smoke No Dope
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat Jak ktos wie to pleeez cokolwiek, nawet jakies english manuale (chociaż wolał bym cos po polsku).
Hmm... nie jestem pewien, ale mam wrazenie, ze pakiet http://www.webmin.com umożliwia takie zabawy. Co prawda wydaje mi sie ze raczej nie w php, ale moze któraś z części tego pakietu może Ci się przydac. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Ludzie dziela sie na tych, ktorzy umieja prawidlowo nazwac pewne rzeczy i na tych ktorzy sie staraja tak czynic.
dziekuje. wnosze, ze bylo to przyznanie sie do bledu. ![]() ok. nie jest to tak wazny temat, by podejmowac dyskusje. zwlaszcza, ze pewny w temacie sie nie czuje. 1. Zle odczytales moje intencje. 2. Co do serwera DNS, to trzeba go odpowiednio skonfigurowac, bo zadlerka taka iloscia ustawien wymagalaby ciaglych restartow (choc no-ip.com odswieza konfigi co 5 min). -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat raczej o subdomeny, skoro nazywa je domenami...
![]() Ludzie dziela sie na tych, ktorzy umieja prawidlowo nazwac pewne rzeczy i na tych ktorzy sie staraja tak czynic. Na PRV.PL (jesli sie nie myle), to dziala to w oparciu o subdomeny(z aliasami)+php+MySQL. Zreszta za bardzo nie mam sie w czym pomylic. Szybko latwo i przyjemnie. Poprostu żle napisałem,cóż każdemu może się zdażyć,ale ludzie inteligentni bez problemu się domyślą o co chodzi... A po drugie fora są właśnie po to aby czegoś się dowiedzieć i ewentualnie pomóc jak ktoś czegoś nie wie. --- pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
billlo: Ja sie Ciebie nie czepiam. Zrozumialem o co Ci chodzi, ale niektorzy najwyrazniej mieli z tym problemy.
-------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
|
|
![]()
|
|
Cytat 1. Zle odczytales moje intencje.
Dobrze odczytalem Twoje intencje. To byl sarkazm... no wiesz... żart! ![]() -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Hmm... nie jestem pewien, ale mam wrazenie, ze pakiet http://www.webmin.com umożliwia takie zabawy. Co prawda wydaje mi sie ze raczej nie w php, ale moze któraś z części tego pakietu może Ci się przydac.
Dzięki za cokolwiek i proszę o jeszcze. Cytat 2. Co do serwera DNS, to trzeba go odpowiednio skonfigurowac, bo zadlerka taka iloscia ustawien wymagalaby ciaglych restartow (choc no-ip.com odswieza konfigi co 5 min).
To też dało by się zrobić. Czy do tego aby ludzie mogli sobie sami zakładac subdomeny potrzebował bym ciągłego dostępu do plików konfiguracyjnych DNS? Chodzi o to, że jestem na dobrych układach z adminami mojego komercyjnego serwera i jak będzie trzeba to wszystko mi zrobią jednak nie wiem o co musiał bym ich prosić. PS: DNS jest odświeżany co 60min (ten z subdomenami ale nie jestem pewien) -------------------- -------=] Smoke No Dope
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Panu juz podziękujemy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra nie bede taki
tutaj mozna znalesc jeden taki prosty scrpt: http://www.mylounge.com/main.php?do=redir |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, niebęde rozpoczynał nowe postu... napisze tu
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MOzna to zrobic na dwa sposoby:
1. skrypt dopisujacy bezposrednio do DNS'a (co moze byc trudne ![]() 2. poproscic admina o wildecard'a i uzyc jednego ze skryptow znajdujacych sie pod podanym ponizej linkiem: http://www.hotscripts.com/php/Scripts_and_...ased/index.html Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:20 |