|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
jesteście ostatnią deską ratunku (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym aby ogólnie mówiąc wartość zmiennej z jednego wywołania była dostępna w następnych wywołaniach , aż zostanie zmieniona.Zmienna ta przyjmuje tylko dwie wartośći (może jakieś radio buttony?) Czy tylko cookies? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%)
|
a jak sie przemieszczasz pomiedzy stronami ? formularz, linki ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
odnośniki (linki)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%)
|
cookies, albo w urlu mozesz ja caly czas trzymac.
|
|
|
|
|
|
|
|
no właśnie próbowałem w URL-u:
robiłem tak: klikałem link do którego wpisałem akcję: index.php?trybszukania =3 i tutaj widział zmienną potem klikałem link który miał akcję index.php?litera=a&trybszukania=trybszukania a także index.php?litera=a&trybszukania=$_GET['trybszukania'] i w skrypcie nie widział zmiennej trybszukania. Wywoływałem ją na wszelkie sposoby trybszukania, $_GET['trybszukania']. Ta zmienna jest liczbą. Ten post edytował sada 5.01.2009, 22:24:35 |
|
|
|
|
|
|
|
nie rozumiem problemu :
jestes na stronie index.php?cos=tam&trybszukania=3 Kod <a href="index.php?litera=a&trybszukania=<?php echo $_GET['trybszukania']; ?>">cos</a> jak klikniesz to na nastepnej stronie bedziesz mógł też użyć zmiennej $_GET['trybszukania']. |
|
|
|
|
|
|
|
Dzięki!
Bardzo mi pomogłeś. Intuicyjnie dobrze myślałem , ale nie potrafiłem tego zapisać. To <?php echo.... na to bym nie wpadł, teraz wszystko działa. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/yahoo.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.12.2025 - 00:11 |