![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chodzi mi o to że mam np stronę www.test.pl/login.php na ktorej to znajduje sie formularz logowania. Ale, tu uwaga! Po wpisaniu hasla i loginu, ten formularz znika i zamiast niego pojawia sie cos w tym stylu: Zostales zalogowany, trwa przekierowanie na strone dolelową blabla ale to pisze nadal na index.php nie na zadnej innej... ciekawie czy ktos zrozumial o co mi chodzi ;] Tak sie robi np na forach
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co napisałeś jest raczej w miarę jasne bynajmniej dla mnie.
Możesz użyć Ajax -a a dokładnie ( advAjax i metody submit, która po wciśnięciu submita zablokuje formularz ) - http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t59494.html tu jest przykład użycia - wywołując onLoading wypisz tekst gdzieś na stronę że trwa sprawdzanie danych, - a jak przyjdzie odpowiedz z serwera z informacją o poprawynych danych to przekierujesz użytkownika na następną stronę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za dużo do AJAXa się przyzwyczailiście. Wystarczy prosty
header('Location: plik.php'); lub (jeśli po kilku sekundach ma dopiero wchodzić na inną stronę <meta http-equiv="refresh" content="5;url=http://example.com/"> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak jzu pisalem... strona ma byc ta sama. Header przenosi do innej
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
daj w action formularza: action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"
aha i oczywiście dodaj obsługę php na jednej stronie. Ten post edytował piotrooo89 3.01.2009, 18:32:00 |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jak to ma mi pomoc oO Chyba sie nie rozumiemy.
Ja chce aby po nacisnieciu na submit zniknelo pole tekstowe a w tym miejscu pojawil sie moj napis. Ale nie w osobnych plikach tylko w tym jednym. Bez form action="plik.php" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Bo form action odwoluje do innego pliku nie?
|
|
|
![]()
|
|
Przecież możesz w index.php równie dobrze zrobić <form action=index.php> i otworzy Ci tą samą stronkę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież możesz w index.php równie dobrze zrobić <form action=index.php> i otworzy Ci tą samą stronkę. a dokładnie to
|
|
|
![]()
|
|
To mi nic nie da bo zawartosc sie nie zmieni. Dalej bedzie formularz pokazany a nie napis ktory chce. Po zatwierdzeniu formularza on ma zniknac i na tej samej stronie ma sie pojawic napis "wiad. wyslana pomyslnie"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz to mnie rozwaliłeś umysłowo. Czy ty masz problem z myśleniem czy z dostosowaniem prostego kodu do własnych potrzeb?
|
|
|
![]()
|
|
W dostosowaniu kodu do własnych potrzeb. Nie gniewaj się bo dopiero ten post przeczytałem. Pisałem już że mam problemy z forum. Słabo mi działa. Dzięki zaraz coś pomodzę
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 20:01 |