![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam takie pytanie... czy da się zakodować skrypty PHP w taki sposób, że jak jakiś programista weźmie ten skrypt to nie będzie wiedział o co w nim chodzi a parser PHP przy wyświetlaniu danych na stronie bardzo dobrze to odczytywał(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat był poruszany wiele razy.
Zerknij na ioncube.com i przeszukaj forum. Ogólnie można, tylko po co? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na przykład po to, że jak wypuszczam skrypt do obiegu to nie chcę udostępniać kodu źródłowego...
Z tego co widzę to tu trzeba za taki coś zapłacić... Nie ma czegoś za darmo?? Ten post edytował Puzi 30.12.2008, 16:08:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przykład po to, że jak wypuszczam skrypt do obiegu to nie chcę udostępniać kodu źródłowego... Chcesz coś wpuścić do publicznego obiegu i chcesz to jednocześnie zamaskować? Bez sensu.Z tego co widzę to tu trzeba za taki coś zapłacić... Za darmo to można w łeb dostać. Opgogramowanie takie jest bardzo skomplikowane i nie ma co się dziwić, że trzeba zapłacić.
Nie ma czegoś za darmo?? |
|
|
![]()
|
|
Chcesz coś wpuścić do publicznego obiegu i chcesz to jednocześnie zamaskować? Bez sensu. Tak uważasz że bez sensu... Powiedzmy, że masz rozbudowany CMS i sprzedajesz go jednej osobie... Ta osoba robi kilka zmian w tym CMS'ie i sprzedaje jako własny... I nie chciałbyś czegoś takiego uniknąć?? Oczywiście ja takiego CMS'a nie mam... |
|
|
![]()
|
|
Tak uważasz że bez sensu... Zapoznaj się z pojęciem licencja. Odpowiednia licencja i umowa z klientem zabezpieczy Twoje interesy.
Powiedzmy, że masz rozbudowany CMS i sprzedajesz go jednej osobie... Ta osoba robi kilka zmian w tym CMS'ie i sprzedaje jako własny... I nie chciałbyś czegoś takiego uniknąć?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 23:32 |