![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ! Mam kolejny problem, którego nie jestem wstanie rozwiązać sam. Napisałem własny mały system CMS, wszystko pięknie działa na localhost [WebServ] lecz gdy wgram na serwer to zaczyna się problem. Gdy chcę się zalogować to nie rozpoznaje użytkownika. Dlaczego tak jest ? Byłbym wam wdzięczny za odpowiedź. Zapewne jest tam jakaś banalna rzecz, ale jak nie mogę jej znaleźć. Proszę o pomoc. Oto część kodu:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
1. http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=246734
Punkt 10 2. Zobacz czy połączenie z bazą jest ok. Ja mialem kiedyś tak, że bazę miałem na jedyn serwerze darmowym a skrypty na innym i nie działało poprawnie. 3. Sprawdź czy poprawnie definiujesz pola z bazy. Ten post edytował tomsi 28.12.2008, 23:02:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Z tego co patrze to niby jest wszystko OK. Ale ktoś kto się zna na tym to mógłby zobaczyć jeszcze na to ? OKI ?
2. Połączenie z bazą danych jest OK bo odczytuje inne elementy z bazy na stronie głównej. 3. Chyba dobrze bo baza danych jest zaimportowana więc wszystko jest tak samo. Czy mógłby ktoś "rzucić okiem" na ten kod czy wszystko jest w nim dobrze ? Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
COś chyba tutaj jest dużo " ' ;. Tak mi się wydaje. A na localu to działa w takiej samej formie? Tak. Na localhost działa wszystko dobrze w takiej formie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli na localhost było dobrze to raczej wina innej konfiguracji serwera. Musisz jawnie krok po kroku powypisywać wartości zmiennych i zobaczyć co się dzieje z nimi w każdym kolejnym kroku tego skryptu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz wpisanych userów w bazie na serwerze?
|
|
|
![]()
|
|
A masz wpisanych userów w bazie na serwerze? Tak mam. Ale udało mi się zrobić z tym. Sorry, zapomniałem wam napisać co było nie tak. Już pisze, oto kod:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.09.2025 - 05:28 |