![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio robiłem stronke głównie w PHP. Obecna wersja jest tutaj: link i mam troche problemu z walidacją W3 HTML otórz chce aby strona się dobrze walidowała i nie wiem co zrobic np z błedami z działu portfolio: bledy walidacji chodzi głownie o ten G&G zastępuje sobie w kodzie php str_repalce & na & ale mimo wszystko widać tylko "&" i to powoduje mi kilka errorów, ponadto jeszcze jak poprawic walidacje elementu z youtube? chodzi o ten element embed? z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie możesz po prostu wpisać & zamiast &, a nie bawić się w to przy pomocy php?
2. Zamiast atrybutu target możesz użyć z JS onclick: 3. W <embed> z rób zamiast atrybutów width i height atrybut style:
4. Zamknąłeś nieotwarty <p>. 5. W złej kolejności pozamykałeś tagi (kilka, nie będe przytaczał z walidatora) Nie wiem tylko jak pozbyć się reszty atrybutów z <embed>. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z zamykaniem za jakis czas sobie poradze wiem o co biega, głównie mi chodzilo o tego ampa i embed kiedy dodalem styl do embed width i hgt to mi napisalo:
there is no attribute "style" . …="allowscriptaccess" /> <embed style="width: 425px; height: 344px;" allowfullz tymi linkami juz pozmienialem na otwieranie javascriptem i działa nawet spoko |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Flasha osadzaj przez SWFobject, najbezpieczniej. A jeśli chcesz bez JS, to masz do poczytania: http://alistapart.com/articles/flashsatay
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
oki popatrze na to jak mowisz ps. mam jeszcze tutaj problem z iframe:
http://validator.w3.org/check?verbose=1&am...kt%26hl%3Dpl_PL pisze mi ze iframe nie moze miec atrybutu src(?) jak temu zaradzic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem tylko jak pozbyć się reszty atrybutów z <embed>. wejdź na jedną z moich stronek: www.sar.gov.pl i w czasie odtwarzania intro wyświetl sobie źródło. znajdziesz tam sposób na wyświetlanie flash'a bez stosowania <embed> bez problemu przechodzi walidację w3c i poprawnie działa w IE6, IE7, FF2, FF3 i 09. Cytat pisze mi ze iframe nie moze miec atrybutu src(?) jak temu zaradzic? twój doctype to: Kod <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> a to cytat z manuala HTML: Cytat Element IFRAME jest zawarty w Transitional DTD, ale nie Strict DTD! W zamian (nie dla wszystkich atrybutów) można używać znacznika OBJECT. czyli jeżeli upierasz się przy ramkach, to musisz zmienić doctype... powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast ramek proponuje takie rozwiazanie (tak jak powiedzial nevt ramek nie ma w XHTML 1.0 Strict/XHTML 1.1, a <object> nie wyswietla sie poprawnie w IE):
Kod <!--[if IE]>
<iframe src="zrodlo strony"></iframe> <![endif]--> <!--[if !IE]><!--> <object type="text/html" data="zrodlo strony"></object> <!--<![endif]--> -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
ok dzięki. Pozbylem sie błedów z kontakt:) a co do portfolio to tego yutuba zrobilem jako object i smiga tez w ie tak samo jak w ffie i operze nei potrzebowałem ifa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:02 |