![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Tworzę księge gości na stronę z bazą danych, utworzyłem bazę, tabele i nie mogę się połaczyć z bazą: "błąd zapisu do bazy". Podaję w pliku php prawidłowe loginy, usera, nazwę bazy: $db_server='localhost'; $db_user='in*******m_ks'; $db_base='in****m_ks'; $db_table='wpisy'; $db_passwd='******' Może ktoś pomoże gdzie tkwi błąd?? Czy mam jeszcze jakoś nadać szczególne uprawnienia dla bazy (wszystkie privileges są ustawione na yes). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
no tu masz tylko zmienne a gdzie jest połączenie do bazy mysql_connect?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten kawałek wyciąłem z pliku php, bo już nie wiem gdzie błąd
mam coś takiego, nie wiem czy o to chodzi (jestem początkujacy) if( $form_ok ) { $Tresc = wordwrap($Tresc, 50, " ", 1); $timeout = time()-$timeout; $sql_conn = @mysql_connect("$db_server", "$db_user", "$db_passwd");// or die('<br><br>Nie mogłem połaczyć się z bazą danych...'); @mysql_select_db("$db_base"); // mysql_query("SET CHARACTER SET latin2"); mysql_query("SET NAMES latin2"); $flood=false; if(!$admin_mode) { $ipki=@mysql_fetch_array(@mysql_query("SELECT ip FROM $wpisy WHERE czas >$timeout")); if($ipki) { foreach($ipki as $ipek) { if($ipek==$ClientIP) { $flood=true; break; } } } } Ten post edytował gonre 22.12.2008, 17:30:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie o to. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Wrzuć ten kawałek, w którym znajduje się komunikat: Cytat "błąd zapisu do bazy".
|
|
|
![]()
|
|
hosting mam na cal.pl, co bym nie wpisał jako serwer czy usera nie mogę się połączyć:
// Hasło admina $haslo = '********'; // Lokalizacja bazy, user, baza, tabela i hasło do poł±czenia z baz± $db_server='localhost'; $db_user='i***m_ks'; $db_base='i****_ks'; $db_table='wpisy'; $db_passwd='******'; Ten post edytował gonre 22.12.2008, 21:56:05 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
myślisz że ktoś będzie w stanie przeczytać taką sieczkę? to się mylisz.
|
|
|
![]()
|
|
temat do zamknięcia/usunięcia - problem rozwiązany (błąd w skrypcie).
pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:44 |