![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod .htaccess
Kod RewriteEngine On RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} -f RewriteRule .* - [L] RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www.strona.pl) RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*).strona.pl$ RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^\.]+)\. [NC] RewriteRule ^$ /wildcard.php?u=%1 [L] ten kod działa, ale zmienna ?u jestm widoczna tylko w pliku wildcard.php teraz pyt, jak zrobić abym weszedł na: www.nazwausera.strona.pl/profil.php, lub www.nazwausera.strona.pl/galeria.php i żeby przekazywało do każdego pliku parametr ?u -------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Dopisz na końcu:
Kod RewriteRule . $1?u=%1 [L] Pisane z palca, możliwe, że będziesz musiał powtórzyć bloki RewriteCond dla kolejnej regułki przepisującej. edit: bbcode Ten post edytował erix 22.12.2008, 17:33:53 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
niestety nie działa, mógłbyś dać jakiś sprawdzony kodzik?
-------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat niestety nie działa Pokaż, jak próbowałeś. PS. Zwróciłeś uwagę na to? Cytat Pisane z palca, możliwe, że będziesz musiał powtórzyć bloki RewriteCond dla kolejnej regułki przepisującej.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kod RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} -f RewriteRule .* - [L] RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www.zmorcia.pl) RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*).zmorcia.pl$ RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^\.]+)\. [NC] RewriteRule .$1?u=%1 [L] -------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
Kod RewriteRule (.+) $1.php?%1 [L]
Ten post edytował erix 22.12.2008, 17:40:27 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
// EDIT
http://qba.zmorcia.pl/a.php nie hula ;/ powinien pokazać się profil QBA żadnych danych nie pokazujeee Ten post edytował Zmorcia 22.12.2008, 17:46:11 -------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:04 |