![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie, jakie sa wymagania wasze co do darmowego hostingu?
chodzi mi o wasz wymazony hosting ![]() i prosze o wpisanie, co moglibyscie w zamian zaoferowac... ![]() dzieki za odpowiedzi... -------------------- textmate @mac trance / buraki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie w tej chwili wystarczyłoby 10-20 mb powierzchni i 5-10 mb mysql.
I do tego jeszcze żeby był phpmyadmin. Nic więcej mi nie potrzeba narazie ![]() Ograniczenie miesięczne transferu wystarczyłoby z 100 mb (z czego wykożystał bym może z 5 ![]() hehe Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm ja juz mam takie, okolo 8 GB miejsca a lacze bodajze to 2 x 128 Mb/s maszynka zaiwania jak szalona, tylko niestety php mam w wersji 4.0.6 moglo by byc przynajmniej 4.3.0
![]() Czy cos jeszcze wiecej potrzeba? chyba nie ![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Hamburg / Darlowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat DARMOWY HOSTING
Cytat co moglibyscie w zamian zaoferowac...
To w końcu darmowy czy nie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat DARMOWY HOSTING
To w końcu darmowy czy nie ? Może chodzi o umieszczanie banerów, buttonów, pop-upów i innego badziewia? Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Cytat DARMOWY HOSTING
To w końcu darmowy czy nie ? Może chodzi o umieszczanie banerów, buttonów, pop-upów i innego badziewia? Pozdro no powiedzmy "ze takie badziewie" -> bannery, buttony itp... zle? a ktore badziewie uwazasz za najmniejsza szkode? aha co do wypowiedzi "darmowy czy w koncu nie..", to nie rozumiesz sprawy... darmowy rozumiem poprzez - nie wykladam $$ za konto... zaoferowanie w zamian - chyba na utrzymanie serva w dobrym stanie potrzeba $$ ![]() -------------------- textmate @mac trance / buraki |
|
|
![]()
|
|
Baner , button... spoko nie mam nic przeciwko..
Tylko nie pop-up ![]() Generalnie ja bym potrzebował małago konta bez reklam tylko po to zeby publikować skrypt do testów. Czyt. napisałem coś i chce to umieścić gdzieś żeby to ludzie sprawdzili dokładnie czy nie ma za dużo błędów ![]() Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm
php 5.0 na porcie 8080 php 4.3.4 na porcie 80 apache 2 ssl mysql 4.x pgp size: 500mb traffic: unlimited lacze: >3Gb/s -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HEH jasne i co jeszce , a z drugiej strony b3 jezeli piszesz wymarzony to kazdy bedzie pisal takie rzeczy jak grayhat .
Lepiej by bylo napisac realny . jesli chodzi o taki to: 40 mb - pow dyskowa php mysql w miare szybki bez limitu transferu nie za duzo userow banner na w miare szybkim serwerze to by bylo w sam raz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nasto w europie zachodniej i usa parametry ktore wymienilem sa b. realne... a ze polska zacofana to nie moja wina
![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2004 Skąd: Kijów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to zaden darmowy hosting (gdy kazdy user ma mozliwosc zalozenia konta/kont) nie jest dobry, bo predzej czy pozniej ilosc uzytkownikow bedzie rosla, przez co server bedzie tracil na szybkosci. :wink: Transfer no limit, skutki podobne...
Z drugiej strony gdyby to mial byc hosting wylacznie dla waskiej grupy osob (czytac elity - takiej jak ja ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- gogogo dynamo ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie dobra oferta hostingowa to taka:
php > 4.3.0 mysql > 4.0 pojemność mysql z 5 MB (na starcie) pojemność konta z 10 MB I to wszystko. A wymarzony by był gdyby można było zwiększyć na życzenie powierzchnie bazy czy na strone. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Dla mnie dobra oferta hostingowa to taka:
php > 4.3.0 mysql > 4.0 pojemność mysql z 5 MB (na starcie) pojemność konta z 10 MB I to wszystko. A wymarzony by był gdyby można było zwiększyć na życzenie powierzchnie bazy czy na strone. hehe. Widze spenalzo że mamy podobne wymagania ![]() Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nasto w europie zachodniej i usa parametry ktore wymienilem sa b. realne... a ze polska zacofana to nie moja wina
![]() Daj adres. Chętnie sie dowiem szczegółów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nasto w europie zachodniej i usa parametry ktore wymienilem sa b. realne... a ze polska zacofana to nie moja wina
![]() taaaak szczegolnie jezeli chodzi o lacze 3Gb/s... tu bylo pytanie o darmowy hosting a nie marzenia... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Cytat Vast resources
2.50 GB of disk space Unlimited email POP accounts Unlimited user accounts Unlimited virtual hosts No bandwidth charges! Read more about The VPS Advantage. Standard Features Ample disk space No bandwidth charges Root access Multiple domain hosting (extra fee applies) Dedicated IP Address Full shell access (SSH or Telnet) SSL (includes a shared SSL certificate) Multiple users (with shell, web, ftp and/or email privileges) iManager web-based control panel Urchin Private Apache Web server, plus Apache modules Full CGI capability Complete access to server logs Software package library (including Urchin, MySQL, FP 2002 extensions, Miva Empresa, and more) Comprehensive Administrative Handbook Technology Features Stand-alone server Independent file system (own processes, applications, users, and files) Dedicated IP address and hostname Access to all ports Multiple user support Multiple user support with unique user id (enables multiple shell accounts) Per-user disk quotas Configurable privileges (shell, web, ftp, and/or email) User and group management Access to FreeBSD Ports Collection Robust security Fair share technology Promotes consistent performance and security by protecting resources allocated to each VPS Email Features Unlimited POP/IMAP email accounts Unlimited email aliases Autoresponder support SSL email encryption & PGP Unauthorized relay protection Configurable SMTP, POP, and IMAP servers Mailing list support TWIG web-based email & calendaring Anti-spam programs (procmail, SpamAssassin, etc.) FTP Features Private ProFTPd server Access to configuration file Unlimited FTP users Anonymous FTP access SFTP support Customization Features Freedom to install applications of your choice Access to configuration files for system and application software Access to FreeBSD Ports Collection Configurable user privileges Application Features E-Commerce SSL and Secure Certificates Mercantec SoftCart* Merchant Payment Center* Web Development Tools & Languages PHP4, mod_php FrontPage 2002 extensions Miva Empresa Perl, mod_perl Zope Python, Tcl, Ruby Compilers for C, C++, and Java Database Solutions MySQL PostgreSQL Oracle gateways Multimedia Applications RealServer** Shockwave Flash Managed Service Features State-of-the art data centers Hardware maintenance and upgrades on powerful Intel-based hardware Software updates, upgrades, and security patches Triple data backup 24/7 monitoring of data centers, network, and servers Managed security including security-hardened operating system and applications Integrated domain name registration and DNS management** Administrative Backroom and product Control Panel 24/7 phone and email technical support Extensive online documentation and Administrative Handbook * Additional fee required ** Customer must obtain license from product vendor hmm ile byscie za taki serv dali?? -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc moje wymagania co do sponsoringu sa nastepujące:
Przynajmniej 4 skrzynki emailowe (zalezy jakiego kto ma admina, ja mam tyle) Baza MySql - przynajmniej 5 baz nieograniczone miejsce Ilośc mb - nieograniczona php - łącznie z RegisterGlobal=On Domeny 2 Transfer z 1gb -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
Cytat Więc moje wymagania co do sponsoringu sa nastepujące:
![]() Grayhat - pytałem o ADRES, takie coś z http:// na początku. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
spen ja to z gazety przepisalem
![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oj GreyHat... jak zwykle nie tak jak trzeba...
Cytat php 5.0 na porcie 8080
php 4.3.4 na porcie 80 Pomysł urojony... Nie lepiej zainstalować oba jako mody (był temat na forum z gotowcem jak to zrobić), lub np. php4 normalnie jako mod, a php5 jako cgi obsługuje tylko pliki *.php5 i po sprawie... Cytat pgp
Na serwerze?? A po jaką cholerę? co? Serwer ma wysyłać użytkownikom zaszyfrowane strony, a ci by je sobie odkodowywali? Moim marzeniem był by serwer: 100MB na stronę współdzielone z MySQLem i pocztą 1 skrzynka + multigrab - czyli *@domena.serwer.pl - co nie podstawisz za * poczta dochodzi na jedno konto... php >= 4.3.1 php 5 (np. jako cgi) Turck MMCache mysql >= 4 (nie ograniczona ilość baz - znaczne ułatwienie mając portal na mambo i forum na phpbb masz już sporo tabel, a dorzuć jeszcze jakiś wyrafinowany system download itd. i ilość tabel rośnie do setek...) webmail, phpmyadmin... Można jeszcze dorzucić SSL. Jeżeli samemu tworzysz ten serwer, to nie widzę przeszkód... wystarczy tylko certyfikat windcard... (jeszcze nie wiem jak go samemu generować, ale z tym walcze...) W zamian: butonik "sponsorowane przez" (jak na tym forum) ew. baner reklamowy... Aaaa... jedna subdomena dla konta wystarczy... Wszyscy boją się dawać wiele, ale nie biorą pod uwagę, że ludzie nie są w stanie wykorzystać nawet 10% tego co mają... Ja zaoferowałem znajomym serwer (na neozdradzie...) z ogromem opcji i jak zauważyłem nie wykorzystali nawet 20 MB na stronę razem z bazą... Zapomniałbym dodać: obsługa .htaccess - przydaje się wyjątkowo często... Nio... to chyba tyle... ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:17 |