![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Your other side Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedzmy ze mam po kilka tablic $tablica[inex][punkty] i $tablica[index][nazwa], a wiec kazdy index w tablicy posiada osobno zapisana nazwe i punkty. Owe indexy chce posortowac tak, aby wartosci [punkty] byly w nich zapisane malejaco, ale tesh musza sie zmieniac wartosci [nazwa]. Tzn, ze jezeli po posortowaniu wartosc [punkty] powiedzmy z indexu 3 trafi na index 6, to wartosc [nazwa] musi rowniez spac z indexu 3 na 6.
-------------------- I'm your master
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Powiedzmy ze mam po kilka tablic $tablica[inex][punkty] i $tablica[index][nazwa], a wiec kazdy index w tablicy posiada osobno zapisana nazwe i punkty. Owe indexy chce posortowac tak, aby wartosci [punkty] byly w nich zapisane malejaco, ale tesh musza sie zmieniac wartosci [nazwa]. Tzn, ze jezeli po posortowaniu wartosc [punkty] powiedzmy z indexu 3 trafi na index 6, to wartosc [nazwa] musi rowniez spac z indexu 3 na 6.
array_multisort($tablica[index][punkty],$tablica[index][nazwa]) p.s. odwiedzales juz strone http://www.php.net/manual/pl/ ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Your other side Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(tutaj) byloby napisane dlugie wyjasnienie mojego problemu, ale sobie z nim na szczescie poradzilem
zajrzalem do manuala, ale chodzilo mi o taka funkcjee: Kod array_multisort($kawalek[glosy], SORT_DESC, SORT_NUMERIC,
$kawalek[nazwa]); tnx -------------------- I'm your master
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:20 |