![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HEYA!
Powiedzmy ze mamy Kod dasdasdadas<UL><LI>dsada<LI>adas</UL>dasda
Lista jest o wiersz odstępu od górnego i dolnego tekstu. Używając <UL STYLE="margin: 0px"> efekt jest dobry, ale te kropki wystają za bardzo w lewo. Jak zrobić tak aby było dobrze?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Znaczy bez odstępu ale wyrównanie do lewej normalne? ----------zmieniony---- sorki poszedlem na latwizne ale juz wymyslilem i dziala specjlanie dla tych ktorzy tego szukaja to: Kod <UL STYLE="margin-top: 0px;margin-left: 20px;margin-bottom:0px;">
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz zeby na Mozilli i IE wygladalo tak samo:
Kod ul {
margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 20px; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki!
----zmieniony------ a moze jeszcze cos jeszcze wyglada zle na mozzili co na ie wyglada dobrze? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tag HR jeszcze:
Kod hr {
height: 1px; color: #C6C6C6; border-width: 1px; border-color: #C6C6C6; border-style: solid none none none; } Coś takiego trzeba dać, żeby na obu przeglądarkach wyglądało tak samo. Jeszcze marginesy w tagach P, H1, H2, H3 etc należy ustawiać ręcznie bo inne są defaultowe na Mozilli i IE |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeszcze marginesy w tagach P, H1, H2, H3 etc należy ustawiać ręcznie bo inne są defaultowe na Mozilli i IE
Tu nie tyle chodzi o defaultowe roznice tylko o blede interpretowanie wlasnosci line-height przez IE. A co do list, proponuje dodac wlasnosc list-style-position: inside |
|
|
![]()
|
|
a co daje ten atrybut inside i co to za styl pozycji listy??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a co daje ten atrybut inside i co to za styl pozycji listy??
Heh, zadziwia mnie takie pytanie :? Po pierwsze nie latwiej sprawdzic, zobaczyc na wlasne oczy (ewentualnie potestowac) - jakbys tak zrobil to bys nie duzo wiecej nauczyl praktycznie bez wysilku. Po drugie - na w3.org jest dokumentacja, przyklady. Nie masz internetu? Po trzecie - jakbys zastosowal punkt jeden lub dwa stracilbys mniej czasu niz na pisanie postu z pytaniem. Ale ok dam Ci odpowiedz (chociaz nie wiem po co?) - chodzi o likwidacje wciecia tekstu z drugiej i kolejnych linii a wyglada tak: (IMG:http://www.w3.org/TR/CSS2/images/list-inout.gif) Chodzi o dwie ostatnie kropki (bo dwie pierwsze to wartosc outside). |
|
|
![]()
|
|
Myślałem że to polepsza wygląd na mozzili dobra koniec tematu.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Myślałem że to polepsza
Co, kogo, gdzie polepsza? Jak mozna cos polepszac skoro jest wyswietlane poprawnie? Na Twoim miejscu zastanowilbym sie co zrobic zeby polepszalo sie w IE (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Cytat mozzili
mozilli Dla mnie rowniez EOT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:58 |