![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Proszę wybaczyć jeśli to pytanie jest banalne, ale zaczynam zabawe z obiektami dopiero. Używam biblioteki EZ_SQL aby pobrać dane z bazy, na przykład:
i to dziaa, ale chciałbym teraz umieścić takie połączenie z bazą w środku mojej klasy i to już nie działa
Mam błąd: Fatal error: Call to a member function get_row() on a non-object .. Co robię źle? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za szybką odpowiedź, niestety nie pomogło, dalej mam ten sam komunikat.
Jakieś inne sugestie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to ma wspólnego z OOP?
Ten post edytował -=Peter=- 1.12.2008, 15:05:14 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dodałem i dalej ten sam komunikat.
Co to ma wspólnego z OOP? Próbuje się nauczyć programowania obiektowego ale właśnie napotkałem problem, ktorego natury nie rozumiem. Chyba PHP Forum jest miejscem gdzie mogę zapytać? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cytat Używam biblioteki EZ_SQL aby pobrać dane z bazy, na przykład: Pokaż kod o którym tutaj piszesz. Ten post edytował wlamywacz 1.12.2008, 16:17:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 9.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego? |
|
|
![]()
|
|
Problemem okazał się błachy lecz trudny (dla mnie) do znalezienia.
Należało dołożyć jedną linijkę:
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i pomoc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 9.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Globale... globale nie ukrywajmy są złem i zaprzeczają zasadom programowania obiektowego (zresztą sporo o tym na forum.php.pl).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Globale... globale nie ukrywajmy są złem i zaprzeczają zasadom programowania obiektowego (zresztą sporo o tym na forum.php.pl). A to niby dlaczego ? Po co mu wiele instancji bazodanowcych. Stworzy sobie globalnego singletona bazodanowego kórego będzie wykorzystywał wszędzie. Jeden obiekt, dostępny wszędzie, mniej pożartych zasobów pamięci. -------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Stworzy sobie globalnego singletona Tautologia? Albo singleton, albo global... W przypadku singletona nie nadpisze tej samej instancji jakąś zmienną w przeciwieństwie do global" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 3.09.2008 Skąd: Kętrzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dlaczego kolegę tikky-ego jeszcze nikt nie uświadomił dlaczego w OOP bardzo ważna jest hermetyzacja? Przecież stosowanie global 'rozwala w pył' zasady panujące w OOP. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Bo kolega ~tikky na razie poznaje składnię php
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 12 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// sorki, to Vielta podal taki przyklad kodu, a nie autor tematu ![]() Ten post edytował plurr 3.12.2008, 20:50:31 -------------------- Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe. Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:03 |