![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 1 Dołączył: 4.02.2007 Skąd: Kartuzy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kombinuję jak zrobić aby wychwycić pewne zdarzenie click. Chodzi o to, że jak kliknę gdziekolwiek z wyjątkiem znacznika ul zawierającego class = "cos" to ma się dziać pewna akcja. Kombinuję na prawo i lewo i nie mogę tego zrobić. Poniżej coś co stworzyłem i powinno działać:
Ten post edytował grzana12 28.11.2008, 13:30:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod $("*:not(ul[class='cos')").click(function() { Nie zamknąłeś jednego nawiasu? Jeśli masz tylko jedną klasę w elemencie, to możesz w ostateczności użyć tego: http://docs.jquery.com/Selectors/attribute...#attributevalue -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 1 Dołączył: 4.02.2007 Skąd: Kartuzy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawiasu przy przepisywaniu zapomniałem. W oryginale jest. Jak wezmę atrybut != value to w wyniku dostanę tylko selektory które nie mają danego atrybutu. A muszę mieć wszystkie (!) elementy które nie mają tego atrybutu. Przynajmniej tak mi się wydaje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod $('ul:not(.klasa)') ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Takie coś działa w momencie jak kliknę na inny ul niż zawierający .klasa. A powinno również zadziałać dla znaczników takich jak div czy też table. Ponieważ po wykryciu akcji click ma znikać pewna zawartość jak się kliknie gdziekolwiek na stronie. Wyjątkiem tego znikania ma być właśnie ten ul zawierający .klasa
Myślę że chyba jasno opisałem problem. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Myślenie nie boli, chyba potrafisz sobie podstawić do tego schematu odpowiednie dane, nie? Już naprawdę niewiele zostało do rozwiązania problemu, tylko się wysil.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
niestety od myślenia nie boli, a czasami powinna
![]() zrobiłem tak: [kod]$('*:not(.klasa)')[/kod] i ruszyło, ale okazuje się że jakiś inny błąd jeszcze jest, ale to już z czym innym. Dzięki bardzo za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:13 |