![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem. Jak używam tego skryptu, to powoduje on, że nie przekazuje mi tekstu z formularza. Jak używam metody POST i mam <textarea class="resizable" name="text"> to powoduje, że po przeslaniu danych z formularza, wywołanie $_POST['text'] nie drukuje tekstu na ekranie. Dlaczego?
Tutaj link. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Jak odczytałem dane ze strumienia php://input funkcją
... to wygląda to na to, że to formularz nie chce wysyłać tych danych "text". How to solve it? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy wykorzystaniu wtyczki firebug podglądnij sobie kod strony*, gdy masz wyłączony plugin Resizer, a następnie sprawdź kod z włączonym pluginem.
Inne: -file_get_contents odczytuje pobiera zawartość pliku, to nie ma nic wspólnego z POSTem. -jakbyś miał tą stronkę na necie to może zapodaj adres. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie tylko plików...
nie wiem czego szukać w tym firebug... A tutaj zmieszczam fragment to co drukuje na ekranie... Z resizeable: Kod [...]category=all&author=wladzio&pl_title=tytulek&en_title=&pic= Bez: Kod [..]category=all&author=wladzio&pl_title=tytulek&pl_short=skrocik&pl_text=tekscik&en_title=&en_short=&en_text=&pic= Niestety nie mam tej stronki w necie, żeby pokazać :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co pisałes w 1. poście to skrót myślowy czy przeoczenie? > $_POST['text'] zamiast $_POST['pl_text']?
To zapodaj fragment z Twojego kodu -> formularz. |
|
|
![]()
|
|
skrót myślowy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Nie będę wklejał całego formularza, bo byłoby więcej zamieszania, tylko to co istotne... Skrypt działa dobrze, ale później plik.php nie widzi tych danych co są textarea. Ten post edytował bezimienny 26.11.2008, 18:29:42 |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co Ci nie działa,bo zadzierżyło - testowałem na stronie takiej:
i takim pliku.php: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:18 |