![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
uzywam Ubuntu a na nim Eclipse PDT - straszne problemy z normalna praca w nim. Edytuje wlasnie plik js i jest maskara zawiesza sie, zrzera 50% procka. Literki pojawiaja sie jedna na sekunde - jak cos pisze. Laptok to Acer 1 Gb, Core 2 Duo 1,6 MHz. Wiecie co moze to powodowac? (IMG:http://bartosz.org.pl/eclipse.png) Ten post edytował Arrow 11.11.2008, 14:16:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z jakiej wersji korzystasz? Nie jest to przypadkiem jakiś deweloperski snapshot? Jeśli to wersja stabilna, to spróbuj ściągnąć poprzednią.
Akurat z Eclipse pod Windows nie mam żadnych doświadczeń, ale używa tego wiele ludzi i wersje stabilne powinny w miarę dobrze działać. Gosh.. właśnie zauważyłem to Ubuntu. Zgłoś problem dystrybutorowi do bugzilli czy launchpad – czego oni tam używają. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
wersja: (IMG:http://bartosz.org.pl/wersjaeclipse.png) widac zawieszenie eclipsa na pliku .php - szare tlo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta wersja nie powinna się tak zawieszać - winnymi tego stanu rzeczy są pewnie deweloperzy Ubuntu czy Debiana, którzy wprowadzili jakieś swoje poprawki. Proponuję zgłosić błąd dystrybutorowi i zacząć modlić się, żeby przestali palić, schowali fifki i zaczęli naprawiać błędy, albo skorzystać z Eclipse udostępnianego na stronie projektu. To ostatnie rozwiązanie ma oczywiście duże wady, bo sposób dystrybucji Eclipse jest daleki od doskonałości...
|
|
|
![]()
|
|
witam,
ale ja pobralem Eclipsa ze strony, nie korzystam z tego kotry jest w repozytorium Ubuntu. |
|
|
![]()
|
|
To w takim razie diametralnie zmienia postać rzeczy. Spróbuj uruchomić nowszą wersję. Nie wiem, czy Eclipse jest kompilowane statycznie - możesz to sprawdzić za pomocą polecenia file, ale jeśli jest, to problem na 90% leży po stronie pakietu ze strony Eclipse (może źle się pobrał - sprawdziłeś md5?), jeśli nie jest skompilowany statycznie, to winę ponosi pewnie słynna linuksowa kompatybilność...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest jeszcze jedna opcja. Kiedyś miałem podobne objawy - pomogła reczna instalacja javy od suna. Nie wiem jak jest teraz w ubuntu, ale kiedyś dawali tam jakąś dziwną jave na której wszystko chodziło kiepsko i się cieło.
|
|
|
![]()
|
|
witam,
kicha dolozylem 2 Gb nie pomoglo - sciagnal nowe eclips pdt - nic, sprobuje jeszcze z java. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TTTM = Ten Typ Tak Ma
Pracuje na Eclipse (PDT, Aptana) pod Ubuntu od dłuższego czasu i ile to sprawia problemów to szkoda gadać. To jest tak niestabilne środowisko, żek* człowieka strzela. :/ Na nowym projekcie testuje NETBEANS 6.5RC2 i ten przynajmniej działa stabilnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalujcie normalny system operacyjny to będzie dobrze.
Piszę w Eclipsie od kilku lat i nigdy problemów nie miałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś piszę na Ubuntu od kilku lat i też nie ma problemów. To że java była zła to już nie wina systemu przecież. Wymiana javy to 5 minut (bo wolne łącze mam, inaczej było by szybciej). Jak dla mnie i Ubuntu i PDT są bardzo fajne.
|
|
|
![]()
|
|
Zainstalujcie normalny system operacyjny to będzie dobrze. Jaki to normlany system? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Na Windzie tez raz mialem taki problem, mnie sie wydaje ze to wina Aptany, przetestuje to. Z Eclpisa nie zrezygnuje napewno, zabardzo sie przywiazalem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]()
|
|
Pracuje na Eclipse (PDT, Aptana) pod Ubuntu od dłuższego czasu i ile to sprawia problemów to szkoda gadać. To jest tak niestabilne środowisko, żek* człowieka strzela. :/ Ja używam Eclipse pod Fedorą/CentOS i jeszcze nie miałem problemów z tym środowiskiem. U mnie działa bardzo ładnie - wnioski wyciągnij sam. |
|
|
![]()
|
|
witam,
to jednak cos z java, sciagnalem Zend Studio for Eclipse i jest to samo. Netbeans PHP jakos dziala. Nic reinstalka systemu :/ i zobaczymy. |
|
|
![]()
|
|
Ale po co reinstalka systemu? Zainstaluj po prostu jave od suna i będzie dobrze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
3 posty offtopowe wywalilem do
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=46...mp;#entry541240 nie robmy z tego tematu kolejnej wojny linux vs windows |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jaka wersja javy? Zainstalowana z paczki dystrybucyjnej czy osobno? Jaka wersja PDT? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 08:26 |