![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie czy jest jakaś funkcja która pobiera ilość pobrań pliku ?
a jak nie to jak to zrobić na plikach tekstowych lub w inny sposób ? (chodzi o upload plików...) chodzi o coś takiego np.: http://www.sendspace.pl/file/1QTr3Gcx/ i tam jest "Pobrań pliku: X" Ten post edytował dk1342 9.11.2008, 11:17:35 -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie nie ma takiej funkcji;
2. Jak poszukasz na forum pod licznik kliknięć, licznik pobrań, licznik download i takie tam to znajdziesz mnóstwo rozwiązań; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok znalazłem taki kod:
Kod <?php file_put_contents( 'pobrano_plik.txt', '0' ); header( 'Content-Type: application/rar' ); header( 'Content-Length: ' . filesize( 'test.rar' ) ); header( 'Content-Disposition: attachment; filename=test2.rar' ); $fp = fopen( 'test.rar', 'rb' ); while( !feof( $fp ) ) { echo fread( $fp, 256 ); usleep( 1 ); } fclose( $fp ); file_put_contents( 'pobrano_plik.txt', '1' ); ?> pobrano_plik.txt to jest plik w którym zapisuje się ilość pobrań test2.rar - to jest plik która ma być pobrany ale po co jest test.rar ? i nie wiem pobrałem raz ten plik i pisze że pobrano: 1 pobrałem drugi raz i dalej pisze ze pobrano 1 to działa jednorazowo na jedno ip czy coś takiego czy ten skrypt jest "zepsuty" -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 1 Dołączył: 20.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze przeczytaj najpierw ten kod bo na pierwszy rzut oka widac co jest nie tak...
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:03 |