![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
Można powiedzieć, że powielam wątek z przedszkola, więc moderatorzy pewnie to usuną, ale jestem zdesperowany, wiec ryzykuje. mam świeżą instalację apache2 i php5 zainstalowaną za pomocą menadżera pakietów. nic nie grzebałem nigdzie. Problem polega na tym, że plik php pobiera się zamiast wyświetlać. domyślnie instalowany index.html (w /var/www) wyświetla się tak jak powinien. tymczasem nawet pusty .php sie próbuje pobrać proszę o pomoc lub wskazówki z Waszej strony. pozdrawiam ps. nie piszę szczegółów ani logów, bo nie wiem które mogą być pomocne. moduł php jest załadowany i jest "shared" cokolwiek to znaczy edit: Problem rozwiązany. Pewnie pomyslicie; Ci amatorzy zawsze pisza, a za chwilę nieaktualne. Ja jednak męczyłem się z tym cały dzień zanim odważyłem się tu napisać. Jak rozwiązałem? Czekając na odpowiedx przeczytałem przypiety temat o instalacji LAMP bez "czarów marów" jak to autor ładnie ujął. Jest to instrukcja dla windows, ale: - skopiowałem linijki:
do (domyślnie pustego) pliku httpd.conf w katalogu /etc/apache2 - zrestartowałem serwer Cytat sudo /etc/init.d/apache2 restart i działa ![]() pozdrawiam wszystkich. taka sugestia: ten problem wprawia ludzi w desperację. Oczytałem się na wielojęzycznych forach o tym co ludzie potrafią zrobić żeby to rozwiązać i potrafią naprawde duzo. Sam byłem o krok od Krasnala i windows'a. Można więc to gdzieś jakoś utrwalić ten wątek? Ten post edytował hiszpanespaniol 8.11.2008, 22:44:37 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:29 |