![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewien problem z połączeniem się z mojego komputera z bazą danych na serwerze. Na serwerze, na którym znajduje się baza ustawiłem zdalny dostęp dla każdego użytkownika, no ale próba połączenia się z serwerem nadal wywala taki właśnie błąd: Warning: mysql_connect(): Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in c:\usr\krasnal\www\... Napisałem maila do operatora serwera i dostałem odpowiedź, że coś nie tak musi być z moim serwerem, z którego łącze się z bazą mysql. Serwer który mam u siebie postawiony to krasnalserv, podobno przyczyną tego problemu może być stara wersja mysql (w krasnalu była 3.23.58) więc zrobiłem aktualizację do wersji 4.1.10 ale nic to nie dało. Ktoś ma jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem? Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 4 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a próbowałeś się łączyć za pomocą innych klientów?
spróbuj się połączyć za pomocą MySQL tools - do ściągnięcia ze strony MySQL-a http://dev.mysql.com/downloads/gui-tools/5.0.html wtedy będziesz miał pewność czy problem jest po Twojej stronie Ten post edytował tomek_ 6.11.2008, 15:43:37 -------------------- Dysortografik -> nie besztać za błędy ;P
pomogłem ? -> kliknij "pomógł" ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj klienta mysql problemem może być także stałe ip a właściwie jego brak wielu usługodawców niestety tak ustawia serwery (home.pl tak nie ma) nie wiem czy któryś jeszcze ale ten na pewno
-------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobrałem MySQL toolsa i bezproblemowo połączyłem się z bazą. Firma w której mam serwer to 8p.pl
EDIT: Spróbowałem się połączyć z mojego drugiego serwera z bazą na serwie z 8p i nie było żadnych problemów, więc jednak coś z moim krasnalem jest nie tak, tylko co? Ten post edytował Hazo 6.11.2008, 16:23:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam że wychodzę z tematu ale czy różni się funkcja mysql_connect() a pg_connect
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
manual naszym bogiem i biblią: pg_connect mysql_connect
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zainstalowanie innego serwera (WebServ) z mysql 5.0.45 też nie pomogło.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:44 |