![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc!
czy moze ktos spotkał sie z biblioteka w jakims jezyku PHP JS FALSH JAVA aby mozna bylo tworzyc wykres 3 zmiennych? potrzebuje takiego narzedzia to zrobienia wykresu na stronie dzieki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Przenoszę do Gotowych Rozwiązań.
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
co rozumiesz przez zrobienie wykresu 3 zmiennych? wykres funkcji liniowej, kwadratowej czy co?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykres 3 zmiennych w jakis sposób zaleznych od siebie. Nie chodzi mi o funkcji liczaca ale o biblioteke czy jakas klase której zadamy jakies parametry np w postaci xmla np:
<row> <stringx>1</stringx> <stringy>2</stringy> <stringz>3</stringz> </row> itd. Albo jakis inny sposób gdzie bede podawal dane dla pkt np A(1,2,3) i bede mógł narysowac wykres 3D w ktorym bedzie widac ten punkt. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej jak zrobisz wykres pod kątem 45 stopni, wtedy z to nic innego jak x = x + z i y = y + z, w sensie, że każde przesunięcie w głąb, to optyczne przesunięcie do prawej-górnej krawędzi.
|
|
|
![]()
|
|
no ale ni pytam o matematyczne rozwiazanie. pozatym zebym mógł nawet cos przesunąć o 45 stopni to musze operowac trzema wymiarami, a kazda biblioteka jakas znalazłem operuje tylko na 2 zmiennych. prawda ze wyswietlanie w nich odbywa sie w 3D ale dalej sa tylko 2 zmienne.
Fajna jest biblioteka PHPlot ale tak jak mowie operuje tylko 2 zmiennymi x i y. A mnie chodzi o mozliwosc operowania 3 zmiennymi. Potrzbuje wykres punktowy w 3 wymiarach z 3 zmiennymi x,y,z. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o wykresu tego typu (Surface and 3d plotting)?
http://gnuplot.sourceforge.net/demo_4.2/ Jeżeli masz możliwość zainstalować gnuplot na serwerze (o ile już nie jest zainstalowany), to możesz spróbować go wykorzystać do wygenerowania obrazka z wykresem. Wystarczy wygenerować skrypt z danymi i uruchomić na nim gnuplota. Są nawet jakieś interfejsy do PHP, do uruchamiania tego programu, ale nie powinno być trudno zrobić to samemu. |
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie!
O to mi chodziło! pozdrawiam:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:25 |