![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod który mi odczytuje jakiś plik np. index.php:
Kod $plik = 'index.php'; if (!$plik) { echo "Nie da się otworzyc pliku."; } print '<form method="POST" action="zmienindex.php"><textarea id="box_maptext" type="nick" name="nick" style="width: 80%;" rows="8" wrap="off">'; readfile($plik); print '</textarea><br><input type="submit" value="Wyślij"></form>'; i on mi odczytuje cały plik index.php ale ja mam zmienną w index.php np.: $zmienna = "cos"; i chce żeby on odczytywał tylko tą zmienną a nie cały plik index.php chyba wiecie oco chodzi nie ? 2. jak wyłączyć ten pasek do przewijania scroll w polu textrea ? próbowałem tak: scroll ="no" ale nie działa -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zeby odczytal samą zmienną, zrób coś takiego.
Co do drugiego pytania: pierwszy link w google http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?p=663726 Ten post edytował Onliner 1.11.2008, 11:48:48 -------------------- Przyjaciół można mieć fałszywych. Wrogowie są zawsze prawdziwi - ojciec chrzestny
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a idzie to jakimś innym sposobem bez includa ? bo wtedy mi całą strone znów wyświetli :/ więc to chyba bez sensu
Ten post edytował dk1342 1.11.2008, 11:52:23 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
2. w stylu musisz dać
overflow: hidden -------------------- |
|
|
![]()
|
|
to jest jakis inny sposób ?
żeby odczytał samą zmienną bo jak dam include index.php i potem echo z zmienną to mi znów wyświetli całą strone z trescią, grafiką itp... -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wczytac dane za pomoca file() przeleciec za pomoca for()/foreach() az do danych ktore cie interesuja i je wyswietlic.
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
hmm mógłbyś pokazać jak bo ty wyglądało ?
powiedzmy że plik index.php to: Kod dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone
dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie interesują i mają być wyświetlone dane które mnie interesują i mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone dane które mnie nie interesują więc nie mają być wyświetlone -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:12 |