![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Mam pewien problem - bawiłem się przed chwilą funkcją mysql_fetch_row. Kod wyglądał mniej więcej tak: CODE $zapytanie = "SELECT `tytul`, `autor` FROM `tabela`"; $wyslijzapytanie = mysql_query($zapytanie); while ($wynik = mysql_fetch_row($wyslijzapytanie) { echo $wynik[0]; echo $wynik[1]; }; I niestety w $wynik[0] wyświetla mi wszystkie wiersze `tytul` ,a w $wynik[1] wszystkie wiersze `autor`. Czy istnieje możliwość aby to oddzielić? ORDER BY by coś dało? I jeszcze nowatorskie pytanie na koniec - jakie wcisnąć klawisze na klawiaturze żeby wyszedł znak ` ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten znak masz nad tabulatorem.
Kod nie powinien zawierać pętli while jeśli chcesz to wyświetlić tylko raz.
Możesz także z tyłu wcisnąć LIMIT Ten post edytował MWL 26.10.2008, 08:42:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak napisałeś i niestety wyświetlony zostaje pierwszy argument (tytuł,autor).
Zależy mi na tym żeby mieć np. 100 wyciągniętych wartości i żebym każdą z nich mógł wpisać w dowolne miejsce np. Za pomocą mysql_query wyciągnąłem wszystkie argumenty z bazy danych spełniające dane kryteria. Pierwszy tytuł chciałbym wstawić w nagłówku, natomiast autora w podpisie. I tak z każdym wierszem tabeli SQL. Przy użyciu mysql_fetch_row rzeczywiście wyciągam wszystkie dane ale do $wynik[0] przypisuje mi wszystkie tytuły ,a chciałbym je mieć wszystkie oddzielnie przypisane do zmiennej np: $wynik[0] - Tytuł 1 $wynik[1] - Tytuł 2 A niestety teraz do wynik[0] mam przypisane wszystkie wartosci `tytuł` natomiast do wynik[1] `autor`. Czy istnieje jakaś inna funkcja ,która by spełniała moje wymogi? _Olo_1984 - mysql_fetch_array wyciągnęło mi także tylko 1 wiersz, natomiast jak dodałem do tego while to do wynik[1] zostały przypisane także wszystkie wartości `tytuł`. Ten post edytował witko2006 26.10.2008, 09:19:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może takie coś pomoże |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\wamp\www\aktualnosci.php on line 8
array(0) { } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstaw or die(mysql_error()) po zapytaniu. W nim jest błąd.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra już znalazłem błąd.
- _olo_1984 dzięki za pomoc - daje Pomógł - vokiel - wielkie dzięki. - Lars - Dzięki Vokiel, wpisałem tak jak podałeś i otrzymałem: tytul 1| autor1 tytul 2| autor2 tytul 3 | autor3 tytul 4| autor4 tytul 5 | autor5 tytul 6 | autor7 tytul 7| autor7 Czyli wszystko jest okey. Ale jak zrobić ,żeby każda z tych wartości była przypisana do oddzielnej zmiennej? Żebym każdą mógł powsadzać gdzie tylko chcę? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej wrzuc to do tablicy. Wtedy będziesz mógł po niej ładnie iterować.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:05 |