![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W wyrażeniach regularnych mam minimalne doświadczenie. Chciałbym osiągnąć coś takiego: za znacznik <link> który może mieć różną formę ale musi zawierać href zmienić wartość href dodając jeden folder. Przykład: z czegoś takiego:
zropić coś takiego:
I teraz zaczyna się problem. Ponieważ <link> nie musi być tak zbudowany jak powyżej. Może wyglądać tak:
I jak zrobić coś takiego. Doszedłem do czegoś takiego:
Ale niestety to nie działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
-webdevil- |
![]()
|
Goście ![]() |
spróbuj takie wyrażenie:
nie testowane ale coś w tym stylu |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
urodzilem cos takiego:
'#<link[^>]+href=["\']?([a-z0-9/\.]+)[/"\' >]+#is' dziala... ale gotowca nie dam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to wymodziłem coś takiego, ale Warning wyskakuje
Edit: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier ']' |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj!
Wyrażenie regularne ograniczasz jakimiś tam znakami np #wyrażenie#, /wyrażenie/ itd To co znajdzie się za tymi znakami to tzw modyfikator. U Ciebie PHP bierze za modyfikator coś co nim nie jest. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie
gox dał mi wtedy porawne wyrażenie tylko że ja głupi myślłem ze # to jakaś forma komentarza, ale dzięki ayeo Tylko że wyrażenie gox'a nie spełnia tego co ja chcę: Za pomocą wyrażenia gox'a z:
wychodzi:
a ma wyjść:
Kombinuję już kilka godzin ale nic mi nie wyłazi.... Proszę o jakąś wskazówkę bo nic mi nie wychodzi... Ten post edytował qba10 26.10.2008, 12:49:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 8 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $tpl = preg_replace('#href="(.*)"#', 'href="folder/$1"', $tpl); edit: poprawiłem kod Ten post edytował marcok 26.10.2008, 13:25:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź jeszcze czy nie masz spacji w href np
href = "link" bo to co innego jak href="link" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:54 |