![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam system logowania i chciałbym dodać do niego przekazywanie danych przez sesje a potem odbierać to na następnej stronie. Tylko nie wiem jak się za to zabrać :/ Jak ktoś mógłby mi podać przykład/tutorial/podpowiedź to z góry dziękuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam, ArekJ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam system logowania i chciałbym dodać do niego przekazywanie danych przez sesje a potem odbierać to na następnej stronie. Najkrócej mówiąc na każdej stronie, na której chcesz korzystać z sesji na samym początku pliku musisz umieścić session_start(). Następnie zapisujesz dane do tablicy $_SESSION. Będą one dostępne na każdej stronie/pliku z session_start() na początku. Więcej o sesjach możesz poczytać tutaj i tutaj . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki bardzo, zaraz skorzystam, mam nadzieje, że się uda...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam nadzieje, że się uda... Nie powinno być większych problemów. Jedną z ważniejszych rzeczy, o których należy pamiętać przy sesjach jest, aby przed session_start() nic innego nie zostało wysłane do przeglądarki. Jeżeli nie korzystasz z szablonów bardzo pomocna może okazać się funkcja ob_start() i pokrewne. Na forum również powinieneś znaleźć o tym sporo informacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 18:37 |