![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
szukam 2 funkcje o ile takie są które: - pobiera date uploadu/ostatniej modyfikacji (w ftp jest taka informacja wiec funkcja tez chyba musi taka być ?) - pobiera rozmiar pliku (tak samo, też w ftp pokazuje rozmiar pliku więc taka funkcja tez chyba jest ?) - i czy jest taka funkcja bo chyba nie ma która pobiera ilość pobrań pliku ? te ostatnie mniej ważne ale natych 2 pierwszych mi nawet zależy więc podajcie kody i przykładowe zastosowanie Ten post edytował dk1342 18.10.2008, 12:03:57 -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
filemtime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual oraz filesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (jeśli chcesz poprzez FTP to ftp_mdtm" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i ftp_size" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual). Co do ostaniej, to taka funkcja nie istnieje. Przykłady masz w manualu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok narazie bawie się z funkcja filesize i działa mam tak:
$filename = 'files/112t1075.zip'; echo $filename . '<b>Rozmiar pliku:</b> ' . filesize($filename) . ' bajtów'; i dobrze wyświetla ale chce dodać zmienną $id i zabardzo nie wiem jak próbowałem tak: Kod $filename = 'files/' . $id . ' '; echo $filename . '<b>Rozmiar pliku:</b> ' . filesize($filename) . ' bajtów'; Warning: filesize() [function.filesize]: Stat failed for files/412shoutbox.zip (errno=2 - No such file or directory) in /home/accounts_d/dk1342/public_html/pliki/test/plik.php on line 79 więc coś chyba źle tą zmienna dodałem a zmienna jest dobra bo jest nazwa pliku + rozszezenie czyli np. 231nazwapliku.rar więc jak dodać tam tą zmienna aby działało ? -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Plik/katalog nie istnieje albo źle się do niego odwołujesz.
|
|
|
![]()
|
|
katalog istnieje
czyli coś musiałem z tą zmienną pomieszać: $filename = 'files/' . $id . ' '; dobrze dodałem tą zmienną ? -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
dzięki działą idealnie, "pomógł" dla ciebie, teraz zabiore się za filemtime i jak by coś to napisze tu
ok z funkcja filemtime mi się udało i też działą idealnie ale mam pytanko: Data Uploadu: October 18 2008 12:46:30. szło by zrobić żeby miesiące były po polsku ? lub chociaż dodać zamiast nazwy nr miesiąca np. 10 ? Ten post edytował dk1342 18.10.2008, 13:08:41 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 7 Dołączył: 12.09.2008 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na przykład
![]() |
|
|
![]()
|
|
oj duże tego. nie szło by zrobić to jakoś prościej jakimś małym kodem ?
jeśli nie to "walić to" w końcu w szkołach uczą języków ![]() -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 7 Dołączył: 12.09.2008 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Oj, dużo tego", no przykro mi, hm, jednak nie, bo dlaczego? Dostałeś na tacy funkcję, wszystko co wystarczyło zrobić to przeczytać część z definicją i przykładem. Jedna z najprostszych funkcji PHP.
Forum pomoże, ale nie wyręczy. |
|
|
![]()
|
|
aaa dopiero teraz zauważyłem ze chodzi o podmienienie np. october na październik spróbuje preczytać tamto i zobacze może wyjdzie
kurcze nie skapowałem zabardzo może podacie jakiś przykład oprócz z tych z manuala ? -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:51 |