![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wlasnie zabralem sie za cakephp, nigdy wczesniej nie uzywalem zadnych frameworkow i od razu przystawilo mnie dosc mocno na starcie. Zaczalem robic tego przykladowego bloga, no ale chce dodawac wlasne tagi razem z postem. Mam takie tabele
Chce zrobic tak: 1. Wciskam new post i wpisuje tytul, tresc oraz _wlasny_ tag 2. Po wcisnieciu submit tag jest dodawany (lub pobierane jego id, jezeli juz taki istnieje) do tabeli tags i laczony z post_id w tabeli posts_tags. problem jest taki, ze cakephp przy tworzeniu nowego posta otwiera mi liste select, na ktorej wyswietla tagi, ktore sa juz w bazie, a ja chce wpisac swoje. usunalem w kontrolerze post, metody add ten kawalek kodu Kod $tags = $this->Post->Tag->find('list'); $this->set(compact('tags')); i we views/posts/add.ctp zmienilem typ pola tags Kod echo $form->input('Tag', array('type' => 'text')); Co musze zrobic, zeby to dzialalo tak jak chce? Co zmienic w formularzu? Co zmienic w kodzie metody add() kontrolera posts? PS juz wiem ze zly dzial Ten post edytował niewiemnic 13.10.2008, 21:43:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 22:48 |