![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Oto problem: Na mojej stronie mam shoutbox, za którego wyświetlanie odpowiada następujący fragment php:
Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę manipulować wyglądem tekstu wpisywanego przez użytkowników. Przypuszczam że należy gdzieś wstawić parametr <div> i określić interesujące mnie wartości (takie jak kolor czcionki, pogrubienie wielkość itp), jednak nie wiem w którym miejscu mam je wstawić :/ Będę wdzięczny za wszelką pomoc. P.S. Jest jeszcze problem z wyświetlaniem polskich znaków i zapewne chodzi o kodowanie, ale nie mam pojęcia gdzie to zmienić. Wiem, że to zupełnie inny problem ale może przy okazji ktoś będzie wiedział. Ten post edytował Przemek84 7.10.2008, 13:13:46 -------------------- Forum o świetnym Darmowym MMORTS Dreamlords.ovh.org
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod $shouts .= '<div class="nasz_ostylowany_div_ktory_niezwykle_trudno_bylo_wstawic">'.doUBBC(censorText($myshout)).'</div>';
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź... wiem, że to było banalne pytanie, ale jestem bardzo początkujący i kompletnie się na tym nie znam. Wydaje mi się, że właśnie od takich pytań jest ten dział. Poza tym szukałem wcześniej, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na pytanie: "Między jakimi znakami wstawić <div> w kodzie php."
Pozdrawiam -------------------- Forum o świetnym Darmowym MMORTS Dreamlords.ovh.org
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:05 |