![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kawałek skryptu, któy sprawdza, czy osob, która się loguje jest użytkownikiem domeny na podstawie loginu i hasła.
Skrypt działa prawidłowo lecz zależy mi na tym, aby wyświetlić oprócz loginu jeszcze imię i nazwisko użytkownika, które to dane byłyby pobierane z domeny. Bardzo proszę o podpowiedź. Pozdrawiam Ten post edytował webdice 1.10.2008, 18:48:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ldap_search" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - szukasz w katalogu właściwych danych, wynik wyszukiwania wstawiasz do funkcji ldap_get_entries" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, która zwraca rezultat w postaci tablicy. W manualu masz przykłady użycia, trochę eksperymentów i dojdziesz do tego.
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę o dodanie odpowiedniego bbcode.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam i dziękuję za odpowiedź. Dokłądnie chodzi o funkcję ldap_search a ściślej o jej drugi parametr opisany w dokumentacji jako dn_base. Co tam ma być wpisane? Bo nie mogę zrozumieć opisu z dokumentacji;-(
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Nie tylko nie rozumiesz co tam ma być "wpisane", ale nie rozumiesz również co się do Ciebie pisze. Temat zamykam, proszę o PW z poprawną treścią posta.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:05 |