![]() |
![]() |
-gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Jak mam dodawanie komentarzy, jak dodam ten komentarz jak pojawi mi się strona z dodanym komentarzem. Wcisnę F5 lub jak kto woli odświeżę stronę i dodaje mi się jeszcze raz, może ktos mi powiedzieć jak wykasować _POST? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już stoi po stronie przeglądarki...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien czy hm jest "ładne" i czy można to zapsiac inaczej ale to jest pierwsza rzecz jaka przyszła mi namyśl ![]() chyba że nadasz submit "value =1" i dodawanie komentarza nastęje warunek
i na koeneic dodawania komentarza dać :
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
melkorm -> ale wszelkie modyfikacje wprowadzone do $_POST nie są zwracane do przeglądarki, więc takie sztuczki odpadają.
Niestety, trzeba to zabezpieczyć nieco okrężnymi metodami. Za pomocą ciastek, skrypt może wysyłać takowe przy dodaniu komentarza z jakimś krótkim okresem ważności. Przy odświeżeniu ciastko będzie ustawione i to jest znak, żeby komentarza nie dodawać. Jednak to można bardzo łatwo, nawet nieświadomie obejść. Wystarczy, by na serwerze i na komputerze internauty był ustawiony inny czas i już wszystko się może skaszanić. Pewniejszym sposobem jest rejestrowanie tego gdzieś po stronie serwera, np. 1. Rejestr ostatnich operacji - jeśli z tego samego adresu IP w przeciągu ostatnich minut poszedł komentarz, to się wstrzymujemy. 2. Porównujemy treść z ostatnio dodanym komentarzem z podanego adresu IP, lecz to może być stosunkowo kosztowną operacją, jeśli użytkownicy będą się rozpisywać. -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierz ostatni rekord dodany przez danego użytkownika i sprawdź czy nie jest taki sam.
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm fakt zapędziłem się tam powyżej ale gdybyś zrobił takie coś:
to powinno zadziałać ![]() Ten post edytował melkorm 27.09.2008, 18:17:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze mozna walnac header( ) + location :-)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 13:17 |