![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zmodyfikować taki kod, żeby przekierowanie było wykonywane tylko wtedy gdy oprócz hosta jeszcze musi się zgadzać URI.
Można robić to tak:
Jeśli można to jak w takiej sytuacji powinna wyglądać ta reguła:
W uproszczeniu - przekierowanie ma zadziałać dla adresów typu: www.domena.pl/plik.php?action=category&id=10 i przekierować je na: www.domena.pl/katalog/plik.php?action=category&id=10 Ten post edytował majestiq 20.09.2008, 20:48:21 -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę poprawić tag tematu. Nie ma on żadnego związku z HTML'em.
Z palca: Kod RewriteRule ^(.*)$ /katalog/$1 Chyba, że chodzi Ci o: Kod RewriteRule ^plik.php(.*)$ /katalog/plik.php$1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No chyba bardziej chodzi mi o tą drugą opcję.
Czyli ta reguła jest ok: RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena.pl$ & %{REQUEST_URI} ^/plik.php$ ? Co do tagu to chyba nie pasuję bardziej do innego. Przecież z php ma to niewiele wspólnego, a .htaccess nieodłącznie wiąże się i kojarzy ze stronami czyli bardziej html... -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AND:
Kod RewriteCond warunek1 RewriteCond warunek2 RewriteCond warunek3 RewriteRule wyrazenie OR: Kod RewriteCond warunek1 [OR]
RewriteCond warunek2 [OR] RewriteCond warunek3 RewriteRule wyrazenie -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
O to mi właśnie chodziło.
Dzięki! -------------------- Free mp3 download.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:59 |