![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Mam do państwa dwie sprawy. Po pierwsze: mam coś takiego:
i chcem żeby wyświetlało mi 2 rotacyjnie newsy z 10 ostatnio dodanych z określonej kategorii podczas odświeżania strony. Czyli muszę dać
Po drugie: Chcem zrobic podobną sytułację tylko żeby newsy się zmieniały ale bez odświeżania strony np. co 3 sekundy i do tego muszę zastosować ajaxa tylko tutaj są już jeszcze gorsze schody gdyż z ajaxem nie miałęm nigdy do czynienia i związku z tym bardzo proszę o pomoc w dwóch sytułacjach. Z góry dziękuje! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co podałeś robiło mi błędy ale znajomy zaproponował coś takiego i działa więc podaje poniżej bo może komuś się przyda ta informacja
Kod $query = "SELECT * FROM $news_tbl WHERE stat <> '2' AND topic = '30' ORDER BY date DESC LIMIT 10";
$res = mysql_query($query); $x=0; while($r=mysql_fetch_array($res)) { $data[] = $r; $x++; } $r1=$r2=0; do { $r1 =rand(0,$x-1); $r2 =rand(0,$x-1); }while($r1 == $r2); foreach($data as $key => $row) { if($key != $r1 && $key != $r2) continue; echo $row['author'].'<br>'; //to tylko przyklad jak pobrac dane, w tej petli umiescic wlasciwa tabelke do wyswietlania danych } Ten post edytował paulvans 9.09.2008, 15:47:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 16:03 |