Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [KohanaPHP] inne podejście do tworzenia strony
smarter

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Przymierzam się do stworzenia CMS'a w KohanaPHP, jednak wklepywanie wszystkich podstron jest troche czasochłonne. Chciałem stworzyć pewne elementy z których mógłbym utworzyć stronę. Informacje o elementach z których składa się dana podstrona przetrzymywałbym w bazie danych. W ten sposób dodanie jakiegoś elementu na danej stronie (np. na stronie głównej listy najnowszych postów na forum) ograniczałoby się do dopisania w bazie danych tego elementu.

Moje pytanie brzmi, czy ktoś już próbował tworzyć taki system, ma z tym jakieś doświadczenia? Chciałbym przedyskutować ten sposób tworzenia stron, bo nie widziałem jeszcze nigdzie takiego pomysłu w frameworku. Owy pomysł jest chyba zastosowany w joomli.

Ten post edytował smarter 2.09.2008, 19:50:51
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
qqrq

-----

W gruncie rzeczy rozsądnie kombinujesz. Kiedyś, przez chwilę niestety, uczestniczyłem w podobnym projekcie, ale robionym na ZF i ten sprawdza się tutaj jak ulał.
+Quote Post
wermon

-----

Dokladnie takie podejscie ma TypoLight.org mozesz podpatrzec jak oni to zrobili, bo zrobili to genialnie. Swoja droga nie wiem czy ma sens pisanie takiego systemu od nowa bo jak juz wspomnialem oni zrobili to genialnie, wiec niewiele jest do poprawienia.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:48