![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słuchajcie napisałem sobie skrypt z sesja i gdy sprawdza czy zmienna sesyjna istnieje, jeżeli istnieje to wywołuje komunikat typu "Witaj nazwa_usera" teraz chce zeby automatycznie po zalogowaniu sciagal jego avatar to wystarczy w rekordzie w bazie umiesci np:link do avataru i go wyswietlic czy mozna umieszczac obrazek w rekordach?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robisz nowe pole w tabeli np. avatar bądź image ... i tam wrzucasz adres do avatara ... najlepiej względny czyli
images/avatars/7123hjasj838hs.jpg ... lub jaki tam sobie chcesz =) to pola w bazie możesz wrzucić wszystko jezeli odpowiedni zdefinujesz typ ... np. Varchar (32) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No własnie o takie coś mi chodziło tylko nie byłem pewien czy to będzie dobry pomysł
Mam jeszcze jedno pytanko a niechce robić śmietnika na forum.Więc nie wiem jak wyświetlic rekord oczywiście moglbym wyswietlic go w postaci tabeli ale chce zeby byl odczytany sam rekord poniewaz znajduje się tam scieżka do avatara:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Skąd: KrK Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
po
wstaw coś takiego
i będize działać, ewentualnie jeszcze możesz dorzucić do IMG jakieś inne parametry jak alt, width, itp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 00:17 |