![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na stronie skrypt:
Problem pojawia się, kiedy ilość elementów *.php jest równa wielokrotności zmiennej $na_stronie czyli w tym przypadku wielokrotnościami liczby 2. Dokładniej: Jak mam wygenerowane 2, 4, 6, 8 itd... elementów w katalogów, to zawsze kolejno pierwsza, druga, trzecia, czwarta strona jest pusta. Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać problem? // Nikt nie ma pomysłu? :/ Ten post edytował Mertuch 31.08.2008, 18:15:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 17 Dołączył: 23.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ubierz Twój kod w BBCode 'php', a nie 'code'? Pewnie znajdzie się wtedy większe zainteresowanie Twoim postem...
W przypadku obliczania ilości stron, w zależności ile elementów chcemy wyświetlić na jednej stronie, używamy funkcji ceil do zaokrąglania w górę, a nie jak ty masz, floor, do zaokrąglania w dół. Mam nadzieję, że o to chodzi. Po za tym, troszkę ciężko się połapać w Twoim kodzie, no ale cóż, każdy z nas kiedyś zaczynał. Może opowiedz, co chcesz osiągnąć, tzn. jak ma działać ten skrypt. -------------------- serwiswww.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Może ktoś ma jakąś koncepcję?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 17 Dołączył: 23.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież pisałem Ci, czego mógłbyś spróbować, lecz nie napisałeś, czy to pomogło...
-------------------- serwiswww.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:23 |