![]() |
![]() |
-m_k- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
W jaki sposób można rozwiązać problem zależności zachodzących pomiędzy stronami, korzystającymi z systemu szablonów Smarty. Chodzi mi o coś takiego: mam plik index.php, do którego włączam biblotekę Smarty, wywołuję $smarty=new Smarty(), a następnie wywołuję metodę display(). Jednak mając np. 10 stron, chyba nie ma sensu na każdej powtarzać powyższych instrukcji. Najlepszym rozwiązaniem wydaje sie włączenie wszystkich plików php do głównego pliku index.php (wtedy zmienna $smarty jest widoczna we wszystkich plikach). Jednak pojawił się problem. W każdym z plików php mam wywołanie metody display(), oraz inne operacje, które podczas dołączania pliku są wykonywane. I moje pytanie, w jaki sposób mogę włączyć plik, bez wykonywania zawartych w nim instrukcji? Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dokońca rozumiem ale może akurat - ja robie to tak, że wszytkie powtarzające się wiersze kodu mam w osobnym pliku, którego includuje gdzie trzeba w podstronach serwisu
![]() |
|
|
-m_k- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki za odpowiedź. Ale czy używasz systemu Smarty, czy includujesz ten plik w "zwykłe" strony php?
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 28.04.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
includuje w "zwykłe" strony php
![]() a potem w pliku tpl sprawdzam, czy zmienna $code_1 istnieje, jeśli tak to pokazuje "taki" kod a jeżeli nie to inny ![]() Ten post edytował Bajki 28.08.2008, 19:54:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:57 |