![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak rozwiązać problem podstrona na której jest formularz z mapką google blokuje się w przeglądarce IE 6 opera i firefox działają poprawnie.
Wyskakuje komunikat "Program internet explorer nie może otworzyć miejsca internetowego " Wydaje mi się że powodem jest javascrypt lecz nie wiem jak to zlikwidować . Może ktoś miał podobny problem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Miał.
Kod js który masz umieszczony w sekcji <body> daj do <head> i to w zdarzeniu document.body.onload. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety skrypt jest wczytywany w tabele w sekcji <body-
Jest tam formularz z mapką i javascrypt potrzebny do wyświetlania mapki jeśli JS wstawiam przed formularzem to nic się nie pojawia zaraz jest blokada IE6 a jeśli JS wstawiam po formularzu to formularz wczytuje się a następnie dochodzi do blokady. Ma ktoś jakiś pomysł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
TY chyba naprawde nie czytasz co sie do ciebie pisze. KONIECZNIE musisz zrobić tak aby kod JS uruchamial sie w zdarzeniu body.onload. Musisz go wtedy odpowiednio zmodyfikować jeżeli ci nie chodzi. Innej opcji nie ma dopóki IE6 nie wymrze. Sam sie z tym bawiłem 2 dni i to jedyne wyjście.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja otrzymuję ten sam komunikat,z tym że nie mam w sekcji <body> żadnego wywołania js. Jedyna styczność z javascript to dolączenie w <head> plików js od lightbox-a.
Macie jeszcze jakiś pomysł co może generować taki błąd?? |
|
|
![]()
|
|
Zapodaj link to pogadamy
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Aby nie otwierać tego samego tematu, odświeżę niniejszy. Mam problem ze swoją stroną, na której wywoływana jest dosyć spora ilość kodu JS. Wszędzie działa ok, poza IE6. Ciekawie mnie nie tylko to, co wywołuje tego typu błędu, ale co się właściwie dzieje z przeglądarką
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wiesz, z IE6 tak naprawdę chyba nikt nie wie, co się dzieje. ;]
Może to ironiczna odpowiedź, ale taka - niestety - jest prawda... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz, z IE6 tak naprawdę chyba nikt nie wie, co się dzieje. ;] Może to ironiczna odpowiedź, ale taka - niestety - jest prawda... I to jest właśnie problem, zrobiłem ciekawą stronkę, trochę na niej się dzieje, a jednak, NIESTETY, pod IE6 po prostu całość się wysypuje. No nic, dzięki za odpowiedź :] Tak dla pozostałych. W moim przypadku za błąd odpowiedzialne były dwie rzeczy. Pierwsza, to kod filmika flashowego youToube ładowany poprzez SWFObject, a drugą równie istotną przyczyną, była jedna z warstw z nałożonym stylem display: none i zawierająca wewnątrz niego obrazka w gifie. Takie to trochę dziwne, no ale bez tych dwóch elementów na razie strona działa poprawnie. Przepraszam, że tak marudzę, ale komuś może się to przydać. O ile się nie mylę powodem wysypywania się IE6 oraz IE7, było połączenie dwóch bibliotek. SWFObject oraz Lightbox Prototype. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:07 |