![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie, mam bardzo dziwaczny problem, otóż klient nie zgadza się na używanie ciasteczek (próbowałem przekonywać, nie dało się, więc już tego nie komentujmy).
Czy w symfony w jakiś zgrabny sposób można "przenieść" identyfikator sesji do adresu URL? Jest na to jakiś magiczny przełącznik, ewentualnie macie jakiś inny sposób na ominięcie problemu nieużywania ciastek w symfony? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chapter 6 - Inside The Controller Layer :: User Session :: Session Management
Cytat Symfony's session handling is based on PHP sessions. This means that if you want the client-side management of sessions to be handled by URL parameters instead of cookies, you just need to change the use_trans_sid setting in your php.ini. Be aware that this is not recommended.
Kod session.use_trans_sid = 1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
http://www.symfony-project.org/book/1_0/06...#User%20Session i akapit Session Management
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, faktycznie to zauważyłem, ale mi nie działało...
jest jeszcze jedno ustawienie w php.ini: Kod session.use_cookies = 0 które miałem wcześniej ustawione... samo Kod session.use_trans_sid = 1 nie zadziałało... dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:32 |