![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem począdkujący w php i MYSQL więc mam pytanko, jak odnieść się do kilku tablic jednocześnie gdy mam taki kod:
Kod while ($nick_mysql = mysql_fetch_row($pobranie_danych)); I chcem do tych danych nick_mysql zrobić coś takiego: Kod if (nick != nick_mysql["i jak tu zostawie puste wyskakuje błąd"]);
Ten post edytował Soker 17.08.2008, 22:06:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale o co dokladnie chodzi? Przeciez zwrocny wynik z bazy jest tablica z wybranymi kolumnami. Jesli zatem chcesz porownac zwrocna wartosc w jakiejs kolumnie to po prostu podajesz indeks (while po kolei przechodzi po wszystkich zwrocnych wierszach). W czym problem bo nie wiem ?
-------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:29 |