![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z działaniem strony pod przeglądarką Opera.
Jeśli coś dodam do koszyka a potem pójdę na inną podstronę, ilości przedmiotów w koszyku zmieniają się jak chcą, czasem całkiem wynoszą 0, po kolejnym odświeżeniu, znowu wynoszą tyle ile powinny. adres strony to propage.iq.pl Co może mięć na to wpływ ? ktoś jeszcze widzi ten problem, sprawdziłem na innym komputerze na operze i nie ma tych problemów, z drugiej strony u mnie na operze na innych stronach nie zaobserowałem nic podobnego Ten post edytował propage 16.08.2008, 23:51:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli rzeczywiście przechodzisz na inne podstrony, to powinno być ok, ale jeśli korzystasz z "Wstecz" i "Dalej" to może zostać wczytana starsza wersja z pamięci podręcznej. Czy po odświerzeniu strony nadal są złe wartości?
Możesz spróbować wyczyścić cache (Narzędzia->Wyczyść historię przeglądania->Szczegóły->Usuń całą zawartość pamięci podręcznej) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie używam "wstecz" "dalej" tylko przechodzę na kolejne podstrony, po przejściu na podstronę są stara wartości, dopiero po "odśwież" pokazują się prawidłowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie jest pod Operą wszystko ok. Stawiam na cache.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok dzieki za ta informacje, pewnie masz racje, mam nadzieje ze to o to chodzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 2 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno chodzi o cache, mam taką samą sytuację i dlatego do testowania skryptów najlepiej nadaje się FF.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod operą CTRL+R (force odświerzenie strony)
oraz nagłówki typu pragma no-cache ![]() -------------------- :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:18 |