![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam następujący problem jeden formularz w nim 1.select - producenci 2.select producent - 1 3. select producent -2 i teraz tak w zależności od tego która opcja zostanie wybrana czy producent 1 czy też 2 pojawią się odpowiednie selecty jeśli by chodziło o jednego selecta to nie ma problemu ale nie wiem jak za bardzo przekazać id wybranego producenta w select 1 aby mi się odsłonił select z odpowiednim producentem. przedstawiam to co mam teraz przy zmianie pierwszego selecta pojawia mi się drugi z tym, że mi chodzi o wyświetlenie odpowiedniego dla danego producenta |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasada w sumie prosta tylko ja nie jestem programistą JS ale postaram się to pokazać jak najlepiej umiem
Ten post edytował f1xer 13.08.2008, 14:44:55 -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blisko :]
z tym, że jak wybiorę jeden a później drugi to pozostają obydwa :] a chodzi mi o to aby się ukrywał ten nie wybrany |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
generalnie to zamiast wrzucać kod do zdarzenia zrób sobie funkcje i wywołuj ją za każdym on change
to co napisałem to tylko zasad niestety kończę już pracę ![]() Ten post edytował f1xer 13.08.2008, 14:58:11 -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to analogicznie dodawaj dla reszty style.visibility='hidden'
np. Zrób sobie zmienną która będzie pamiętała ostatnio pokazany select i wtedy dodajesz to pokaz nowy, ukryj stary z numerkiem z tej zmiennej. Nie licz na gotowca. |
|
|
![]()
|
|
niestety na js się nie znam także liczę na pomoc tu obecnych :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:45 |