![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem, oraz liczę na pomoc z Waszej strony. Użyłem prostego skryptu logowania bez bazy mysql - Stąd Teraz chcę zrobić tak: Wykonać małe menu w którym każdemu użytkownikowi będę dawać dostęp do innej strony. np. Nadaj użytkownikowi prawa dostępu do stron: Nazwa użytkownika: ----- Strony: Strona1 Strona2 Strona3 Strona4 Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Mówią, że Matrix Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam następujący problem, oraz liczę na pomoc z Waszej strony. Użyłem prostego skryptu logowania bez bazy mysql - Stąd Teraz chcę zrobić tak: Wykonać małe menu w którym każdemu użytkownikowi będę dawać dostęp do innej strony. np. Nadaj użytkownikowi prawa dostępu do stron: Nazwa użytkownika: ----- Strony: Strona1 Strona2 Strona3 Strona4 Pozdrawiam Nie wiem czy to jest dobry pomysł, bo jeśli dobrze rozumiem chcesz zrobić tak, że każdemu userowi przypisujesz w bazie danych "wartości tekstowe"? Jak już zrób sobie tabelkę o nazwie np. modules - niech tam będzie spis modułów w menu przykładowa struktura: Kod ID | ModuleName I drugą tabelkę o nazwie np. UserRestrictions o przykładowej budowie: Kod ID | ModuleId | UserId Oczywiście zrozumiałym jest, że ModuleId to nic innego jak Id z tabeli modules a UserId to Id użytkownika. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybką odpowiedź ale wcześniej napisałem że ja nie używam bazy mysql! Czekam na dalsze rozwiązania!
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zrób prowirozyczną tabelę MYSQL w pliku txt, (może jakiś XML łatwiej bedzie odczytać)
![]() i jakimiś wbudowanymi narzędziami do obsługi XML sobie sprawdzisz czy dany user może wchodzic na daną stronę -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Ja jednak prosiłbym o takie rozwiązanie które opisałem. Bez mysql..
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Libre, zrób sobie prowizoryczną tabelę MySQL w txt oznacza, że formatujesz sobie pola właśnie jakimiś | lub ; lub ^ itd. BAZY SIĘ OPIERAJĄ NA PLIKACH z tą różnicą u Ciebie, że nie będziesz miał serwera który to obsłuży tylko sam to zrób.
id | moduł | user -- i teraz skryptem to uzupełniasz: 1 | 1 | 1 2 | 1 | 3 3 | 1 | 34 3 | 4 | 1 tabela z modułami id | moduł 1 | Strona1 2 | Strona2 3 | Strona3 4 | Strona4 tabela userów id | user 1 | Golaod 2 | Ktoś 3 | Inny ktoś 4 | Zdzisio ............... 34 | Lua W ten oto sposób stworzyłeś swoją bazę danych opartą na plikach txt. "GRATULUJEMY!" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:55 |